logo Casalina

Red Panther Anne-Sophie Roels wil met KHC Leuven punten pakken

Red Panther Anne-Sophie Roels wil met KHC Leuven punten pakken
Anne-Sophie Roels snelt naar de bal

De eerste ronde van hockeycompetitie hervat komende zondag, ook voor de Leuvense vrouwen in eredivisie is dat het geval. De meisjes van KHC Leuven krijgen de komende periode de tijd om uit de onderste regionen van het klassement te ontsnappen, dat kunnen ze om te beginnen doen door thuis te winnen van Herakles Lier. Hun middenvelder Anne-Sophie Roels behoort sindskort tot de kern van de nationale ploeg, de Red Panthers.

“We begonnen aan de competitie met een op papier jong team. Door covid 19 ging een groot deel van onze transfers niet door, gelukkig kwamen er nog twee Argentijnsen bij. In partijen zoals tegen de Mechelse en Wellington moesten we er staan, maar stonden we er niet. We zijn nu week na week hard aan het trainen en boeken vorderingen. Tegen Herakles wordt het geen simpele klus, het zal belangrijk zijn en worden om ons eigen spel te blijven spelen. In deze competitie speelden we tot nu toe te weinig kansen bij elkaar en als we dat wel deden, dan konden we die niet afwerken. Daar moet verandering in komen”, wist de studente aan de KU Leuven. “In de vijf overige matchen van de eerste ronde moeten we nog zoveel mogelijk punten pakken, dat is belangrijk voor het verdere competitieverloop. Ze alle vijf winnen, dat zal uiteraard niet mogelijk zijn. Hopelijk realiseren we een goed resultaat tegen Herakles en kunnen we de week nadien ook een goed resultaat boeken tegen White Star.”

Met de Olympische Spelen van 2024 in Parijs in het vooruitzicht was Roels onlangs één van de zes speelsters die van de beloftenkern naar de Red Panthers werd overgeheveld. Ze trainen voorlopig mee met de A-kern.

“Dat was tot nu toe een interessante ervaring, we hebben nu de Pro League achter de rug met duels tegen Engeland en Nederland achter de rug. We zaten met het nationale team op hotel in Brussel en zaten in dezelfde bubbel om er samen te trainen. Zo kon het team zich goed ontwikkelen, hopelijk gaan we een mooie sportieve toekomst tegemoet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *