logo Casalina

Wielrenner Arno Waeyaert blijft met rugproblemen kampen

Wielrenner Arno Waeyaert blijft met rugproblemen kampen
Arno Waeyaert in actie op de piste

Tweedejaarsbelofte Arno Waeyaert (19) uit Geldenaken blijft met rugpijn kampen. Een kleine twee jaar geleden staken deze problemen de kop op, de kracht van het VP Consulting – Prorace Cycling Team sukkelt sindsdien met deze kwaal. De snelle man die begin 2020 van Brain² – Olympia Tienen overkwam weet even van geen hout pijlen te maken, maar hoopt stiekem dat een nieuwe kinesist die samen werkt met een bikefitter soelaas kunnen bieden.

De voormalige meervoudige kampioen op de piste en op de weg kan voorlopig geen half uur pijnloos oefenen op de fiets.

“Veel vooruizicht is er momenteel niet echt. Ik sukkel nog steeds met mijn rug en de pijn is alleen maar erger geworden. De pijn komt nu al op na twintig à vijfentwintig minuten trainen en na zo’n half uur moet ik even stoppen om mijn rug te ontlasten om verder te kunnen. Veel koersen heeft nu nog geen zin, maar de goesting is zo groot dat ik nog liever een halfuur of uurtje zou koersen met veel pijn dan stil te zitten”, opent de pechvogel die op een steenworp van Hoegaarden woont.

Elke specialist heeft zijn visie over de rugpijn bij Waeyaert en de oorzaak daarvan, ondertussen is hij er wel nog steeds niet van verlost.

“Ik heb de voorbije periode al verschillende zaken te horen gekregen. Mijn rugspieren zijn niet sterk genoeg, mijn rugspieren zijn te sterk, mijn rugspieren zijn overbelast, ik ben aan het overcompenseren met de rugspieren, mijn bilspieren zijn niet sterk genoeg, de hamstrings zijn niet sterk genoeg en dan nog ‘de rug is er niet voor gemaakt, de rug is kapot’. Dat is al heel wat. Momenteel zit ik bij een nieuwe kinesist die samenwerkt met een bikefitter die ook kinesist is en samen zijn ze ervan overtuigd dat ze mij kunnen helpen, dus dat is wat ik nu doe. Ik ben overigens ook nog bij een ‘fascia’ specialist geweest en die zei dat oppervlakkige rugspieren al het werk deden en overbelast raakten terwijl de diepe rugspieren zo goed als onbestaand waren en dus niks deden. Ik moet die optrainen en leren gebruiken”, vat de snelle renner zijn avonturen in de medische wereld samen.

Deze week maakt hij een nieuwe start in zijn “fysieke opbouw”.

“Op zich valt deze mogelijke derde coronagolf fysiek niet slecht, vorig jaar dat is een ander verhaal. Vorig seizoen ben ik daar enkel tijd mee verloren omdat ik bij geen kinesisten terecht kon. Deze week volgt andermaal een opstart met hopelijk de juiste oefeningen voor de rug. Hopelijk is het deze keer wel juist. Daarbovenop moet ik mijn nieuwe positie op de fiets zijn tijd geven en mijn diepe rugspieren blijven optrainen”, besluit de student accountancy-fiscaliteit aan de Leuvense UCLL-hogeschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *