logo Casalina

Spelende ref Wannes Theys verkozen als ambassadeur op het EHF Youth Leadership Festival!

Spelende ref Wannes Theys verkozen als ambassadeur op het EHF Youth Leadership Festival!
Wannes Theys (centraal) aan de bal Foto: John Ceulemans Hockeypics

Op 15 februari lanceerden Hockey Belgium een oproep tot kandidaatstelling om twee jonge ambassadeurs te vinden die België zullen vertegenwoordigen op het EHF Youth Leadership Festival 2021. Dat festival wordt tussen 1 en 5 juni van dit jaar tegelijk met het Europese kampioenschap hockey georganiseerd in Amsterdam. Uit die kandidaturen werden Melanie Kreusch en Wannes Theys door de KBHB geselecteerd uit de vele kandidaturen. Het vers gevormde duo, Melanie en Wannes, krijgen de gelegenheid om een project voor te stellen en uit te werken over de ontwikkeling van hockey.

Wannes Theys (20) uit Hasselt is in het dagelijkse leven scheidsrechter maar ook speler bij de Stix Hasselt, die uitkomen in nationale drie.

“Ik ben zeer blij dat ik eruit werd gekozen. Het zijn begin juni vijf dagen in het teken van hockey en ondernemend zijn. Laat dat net twee grote passies zijn van mezelf. Verder hebben we een project dat ons nauw aan het hart ligt, Op basis daarvan zijn we eigenlijk geselecteerd. Ik heb een bedrijfje, Studio Cravat, waar ik de sociale media van onder andere hockeyclubs beheer. Toen is me opgevallen dat hier veel te weinig aandacht aan werd besteed. Vandaar dat ik, in het kader van mijn bachelorproef, een soort stappenplan aan het opstellen ben om de volledige e-marketing op punt te kunnen stellen zonder dat daar dure marketingbureau’s bij betrokken hoeven te worden”, wist de student bedrijfsmanagement aan de hogeschool PXL in Hasselt.

Het ambassadeurschap was voor Theys zoals een donderslag bij heldere hemel, maar met een positief gevolg.

“Ik had dit absoluut niet verwacht! Ik schreef me in op aanraden van bestuurslid bij Stix Hasselt, Lore Dewulf. Dit is allemaal ook een beetje dankzij haar. Enkele weken na mijn kandidatuur kreeg ik plots een telefoontje dat ze mij geselecteerd hadden. Een enorm trots en euforisch gevoel overmeesterde me. Ik had me hiervoor ingeschreven met als doel om nieuwe connecties te leggen. Ik hoop om zoveel mogelijk interessante persoonlijkheden te leren kennen! Hopelijk smijt corona geen roet in het eten. Natuurlijk zou dat kunnen en uiteraard hoop ik van niet, maar zoiets heb je niet in de hand zeker? Juni is nog even, hopelijk komt het niet zo ver. Het is zoiets moois om naar uit te kijken”, wist de prille twintiger die referee is in de eredivisie U16.

Wannes Theys in zijn referee-outfit Foto: Stix Hasselt
Theys in zijn referee-outfit Foto: Stix Hasselt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *