logo Casalina

Belgisch kampioen Kobe Torben-Nielsen wint bij de boys 13, Bent Van Avondt tweede, thuisrenner Tyas Hoste derde

Belgisch kampioen Kobe Torben-Nielsen wint bij de boys 13, Bent Van Avondt tweede, thuisrenner Tyas Hoste derde
De ongenaakbare Kobe Torben-Nielsen won alle races bij de boys 13 in Keerbergen

Op de opener van de Flanders BMX Series in Keerbergen viel nationaal kampioen Kobe Torben-Nielsen op geen foutje te betrappen. De tiener van de Bjorn Wynants BMX School won al zijn wedstrijden. In de finale hield hij Bent Van Avondt uit Aarschot en thuisrenner Tyas Hoste uit Ottenburg achter zich.

Torben-Nielsen won alle zes zijn wedstrijden in Keerbergen, de meeste met een stevige voorsprong. Achter hem vochten de Vlaams-Brabanders om de overige podiumplaatsen.

Bent Van Avondt (91) ging Tyas Hoste (100) vooraf bij de boys 13
Bent Van Avondt (91) ging Tyas Hoste (100) vooraf bij de boys 13

Van Avondt is niet de eerste de beste, hij won bijvoorbeeld bij de boys 10 het eindklassement van de Coupe de Wallonie en reed vele jaren voor BMX Team Bekaf. De voorbije jaren evolueerde hij goed. In Keerbergen boekte hij in de kwalificaties twee zeges en een tweede plaats. Hij won zijn kwart- en halve finale, in de finale haalde hij het na een spannende strijd van Hoste.

Tyas Hoste op zijn beurt is al sinds zijn vijfde lid van het BMX Dennenteam Keerbergen, hij rijdt nu voor het witgetinte Dare2Race. Hij pakte vorig seizoen nog de provinciale titel bij de boys 12. In Keerbergen voor eigen fans pakte hij eveneens twee overwinningen en een tweede stek tijdens de kwalificaties. Hij won een kwartfinale, boekte een tweede stek in zijn halve finale en werd uiteindelijk derde in de finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *