logo Casalina

Veldrijder Lander Loockx pakte vier vierde plaatsen in de Triptyque Ardennais

Veldrijder Lander Loockx pakte vier vierde plaatsen in de Triptyque Ardennais
Vlnr ploegmaats Loockx, Clynen, Van De Putte en Soete Credits Deschacht - Group Hens - Maes

Bertemse cyclocrosser Lander Loockx (26) reed al zes keer top tien op zes koersen tijd. De twintiger van Team Deschacht-Hens-Maes begon ermee in de profkoers in Houthalen-Helchteren en deed dat met een vijfde stek. Daarna volgde enkel top tien, dat belooft voor volgende veldritwinter.

“In vergelijking met vorig jaar ben ik fysiek beter, soms is een portie geluk het verschil tussen winst en verlies”, opende Loockx die nog tot 2025 vastligt bij zijn huidige ploeg.”In Houthalen-Helchteren kwam reed ik met een kopgroep van achttien naar de meet. Ik zat alleen vooraan en het probleem was dat Alpecin-Deceuninck en Vélo Club Roubaix Lille Métropole er enorm vertegenwoordigd waren. In de slotronde versnelden renners van beide teams continu, ik moest er steeds achteraan. Zo moest ik mijn krachten te veel aanspreken en was mijn eindspurt hierdoor verpest”, blikte Loockx terug die in Houthalen vijfde werd.

Daarna volgde nog een negende stek in de GP Vermarc in Wezemaal. In de Triptyque Ardennais werd hij drie keer vierde in de drie ritten en in de eindstand was hij eveneens vierde.

De openingsrit was nog voor de Nederlander Reinderink. Rit twee tussen La Calamine en Butgenbach werd op naam geschreven van ploegmaat Victor Van De Putte, uitgerekend op zijn éénentwintigste verjaardag. De slotetappe tussen Massen en Theux werd in de wacht gesleept door andermaal een renner van Deschacht-Hens-Maes Daan Soete. Door drie keer vierde te worden, greep Loockx steeds naast de bonificaties van de top drie. Het team werd in de eindstand tweede met Soete en vierde met Loockx. De Zwitser Valentin Darbellay werd eindwinnaar.

“Die vier vierde plaatsen in die driedaagse, ik heb nog nooit zo’n absurd statistisch gegeven meegemaakt qua resultaten. Voor ons was het mooi met twee ritzeges en twee keer top vijf in de eindstand. Af en toe zat ik vast in het ploegenspel, maar het collectieve belang gaat voor. Ik hoop nog zo lang mogelijk goede resultaten te boeken.”

Loockx’ komende weekend is competitievrij, met wat trainen zal hij zich voorbereiden op de Oberösterreich Rundfahrt – OÖ Classics (UCI 2.2, 01-04/06).

“We beginnen er zoals steeds met de alomgekende proloog bergop met een lengte van één kilometer. Ik bekijk de renners van Alpecin-Deceuninck als gevaarlijke klanten voor de top vijf. Ik ben benieuwd naar die vierdaagse.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *