logo Casalina

Platz United voor de eerste keer in hun clubgeschiedenis kampioen in de Hagelandse Zaalvoetbalbond

Platz United voor de eerste keer in hun clubgeschiedenis kampioen in de Hagelandse Zaalvoetbalbond
Platz United in volle glorie bovenaan Wim Uyttebroeck, Davy Ankaer, Gerry Donvil, Joeri Hofmans, David Machiels onderaan Kevin Machiels, Christophe Michiels, Tom Soetaers en Koen Donvil

De competitie in de HZVB (Hagelandse Zaalvoetbalbond) zit er weer op. Na een lange tweestrijd tussen PISO United uit Tienen en Platz United ging de titel uiteindelijk naar Platz United uit Linter. 

In 2007 werd de club opgericht onder de naam “Villareal”. Vijf jaar later kwam de naamsverandering er onder de vorm van “Platz United”. Plezier en vriendschap stonden en staan er nog steeds centraal. Toch heeft er ook altijd veel kwaliteit geschuild in dit team, gezien de spelers ervan hun strepen verdienden in het provinciale veldvoetbal. Kapitein Wim Uyttebroeck, de broers Gerry en Koen Donvil, Kenny Stiers, Christophe Michiels en ex-rode Duivel Tom Soetaers zijn de spelers met de meeste jaren op hun teller bij deze mooie club.

De club haalde tot nu toe twee bekers binnen, maar de kampioenstitel was hun nog niet gelukt.

Dit seizoen werd de kern versterkt met doelman Joeri Hofmans, een zeer betrouwbaar sluitstuk, en de broers Machiels; David werd erbij gehaald als coach en Kevin moest als spits voor doelpunten zorgen. Verder werd de kern breed genoeg gemaakt om afwezigheden op te vangen. Alles klikte prima in elkaar en dat zorgde voor een puik seizoensverloop. Dit seizoen werd wel een regelechte nagelbijter. Eeuwige rivaal PISO won dit seizoen de beker, maar de titel ging  dus voor de eerste keer in hun bestaan naar de mannen van Platz United.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *