logo Casalina

Van supporter naar ploegmaat, Nico Janssens gaat naar Team Siktivity

Van supporter naar ploegmaat, Nico Janssens gaat naar Team Siktivity
Nico Janssens met rode helm

Elite z/c Nico Janssens (33) uit Tielt-Winge verhuist na twee seizoenen Baik – Cannondale Nossegem naar het Lubbeekse Team Siktivity van de broers Van Roy. Janssens kent Stijn en Simon al meer dan even, ze kregen hem zo ver om competitief te fietsen. Waar het voor Janssens zal eindigen op dat vlak is nog onduidelijk.

Ondanks het onderbroken coronaseizoen kon Janssens een handvol koersen van Cycling Vlaanderen tot een goed einde brengen.

“Ik ben blij met de steun van Baik – Cannondale tijdens de voorbije drie seizoenen. Het was voor mij nu ook een beetje nu of nooit, ik ben er tenslotte 33. Het was het ideale moment als ik me nog verder zou willen ontwikkelen als wielrenner. Er zit veel koerservaring in de ploeg, dat stemt me hoopvol. Ik kijk er wel naar uit om van die ervaren mannen verschillende dingen op te pikken”, opent de Hagelander.

Nico reed in het nabije verleden al eens naar de titel van kampioen van Tielt. Hij ambieert sinds twee jaar een mooie rol op het amateurniveau en reed in 2020 mee op het eliteniveau.

“Simon is al lang mijn persoonlijke begeleider en kameraad, dat laatste al mninstens vijftien jaar. Zijn broer Stijn volg ik sinds dat hij als junior actief is, elke weekend ging ik hem aanmoedigen over het hele land. Het is dankzij hen dat ik ook aan de wielersport verkocht ben geraakt. Het was dan ook een hele eer toen ik als prille twintiger met hun mee kon trainen. Ik keek enorm op naar die mannen en nu nog steeds, maar als ploegmaat is dat uiteraard nog iets anders.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *