logo Casalina

Laura Charlier begint aan het grote werk bij de Bingoal – WB Ladies

Laura Charlier begint aan het grote werk bij de Bingoal – WB Ladies
Laura Charlier (centraal in het blauw) op het circuit van Zolder Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

De tijdrijdster uit de Druivenstreek Laura Charlier (18) krijgt loon naar werk, na enkele jaren bij het Acrog-Tormans CT zoekt ze nieuwe horizonten op. Ze reed een prima door corona verkort seizoen als tweedejaarsjunior. Dat leverde haar een transfer op naar de recent opgerichte Bingoal – Wallonie Bruxelles Ladies van voormalig profrenster Ludivine Henrion op. Uiteraard was ze enorm opgetogen met dit nieuws, ze kijkt uit reikhalzend naar 2021.

In 2020 reed ze in de testtijdrit Igor Decraene in Waregem een derde chrono, haar seizoen besloot ze in Lichtervelde met een negende plaats.

“Ik had begin maart drie koersen betwist bij de dames elite omwille dat er geen koersen waren voor de dames jeugd. Opeens kwam het coronavirus uit het niets opdagen. De wedstrijden werden drie maanden stilgelegd. Ik had het redelijk moeilijk om de motivatie erin te houden, zeker als je doelen voor het seizoen in het water vielen. Ik ben steeds blijven trainen om mijn conditie op peil te houden. Iets daarna werd de competitie hervat met enkele oefenwedstrijden op het circuit in Zolder. Daarna vertrok ik op fietsvakantie naar Spanje om me daar verder voor te bereiden voor de komende wedstrijden en om even mijn gedachten te verzetten. Op het einde van het seizoen heb ik nog enkele koersen gereden met onder andere het Belgisch kampioenschap op de weg in Koksijde. Ik vond het heel moeilijk toen ze het BK tijdrijden in Borlo de week voor het plaatsvond, opeens annuleerden. Dit was één van mijn seizoensdoelen”, wist de tiener uit Overijse.

Laura Charlier (blauw met fluogele helm) in het peloton Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be
Laura Charlier (blauw met fluogele helm) in het peloton Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Na het voorbije seizoen had ze vrij snel contact met haar nieuwe formatie.

“Midden oktober werd de werking doorgestuurd, deze stond me helemaal aan. Ik kende al een paar meisjes waarmee ik al gekoerst had, die ook in die ploeg zitten. Dit maakt het nog leuker! Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad omtrent mijn overgang. De ploeg is dichtbij huis gelegen waardoor het makkeljk is om deel te nemen aan groepstrainingen of om samen met de ploeggenoten af te spreken om te gaan trainen. Ik heb voorbije zondag de eerste groepstraining met hen ondernomen. De groep hangt mooi aan elkaar en we komen goed overeen. We zijn met 23 meisjes en ik ben ervan overtuigd dat we als ploeg stappen vooruit kunnen zetten.”

Momenteel onderhoudt ze haar conditie en rijdt ze meer dan gemotiveerd rond.

“Ik probeer zoveel mogelijk variatie in mijn trainingen te brengen om het plezier en de motivatie erin te houden. Ik probeer ook af te spreken met mijn ploeggenoten die vlakbij wonen om samen een duurtraining af te werken. Als ik eens een mindere dag heb, heb ik steeds mijn omkadering die achter mij staat. Ik ben sinds begin november ook bezig met mijn voeding, dit maakt me mentaal sterker. Ik bekijk van dag tot dag hoe de trainingen verlopen. Ik heb dagelijks contact met mijn trainster en coach die me nu al op dit niveau hebben gebracht. Als het eens moeilijk gaat weet ik dat ik steeds bij hen terecht kan.”

Voor 2021 hoopt ze op meer koers en minder corona, maar ze beseft ook de waarde van een goede gezondheid.

“Eerst en vooral hoop ik dat 2021 een leuker en beter jaar mag worden, waarin corona minder roet in het eten gooit. Al plaats ik de gezondheid van de mensen nog steeds op nummer één. Ik wil in 2021 vooral nog veel bijleren en ontdekken. Ik hoop dat we daarnaast als ploeg samen veel plezier beleven en mooie prestaties neerzetten. Ik hoop vooral dat ik in 2021 nog een stapje vooruit kan zetten, al zal dat niet gemakkelijk zijn als eerstejaarsbelofte. Ik ga het beste van mezelf geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *