logo Casalina

Tweedejaarsnieuweling Stan Craps slaat dubbelslag in Hever

Tweedejaarsnieuweling Stan Craps slaat dubbelslag in Hever
Stan Craps ontbreekt op de startlijst van het BK

Op de zevende editie van de Ravestein Parkcross in Hever veroverde Stan Craps uit Loonbeek zowel de overallzege in deze manche van de Oxyclean Challenge als de provinciale titel. Hij was snel vertrokken en kreeg enkele metgezellen, mee de ene werd eraf gereden en de andere ondervond pech. Op het einde van het verhaal veroverde Craps zijn vierde opéénvolgende provinciale titel.

Craps had op tweede Tjalle Dries een kleine vijftien tellen bonus. Bern Zimmermann uit Roosdaal, de tweede in het provinciale kampioenschap volgde op 48 seconden.

“Was er geen corona geweest dan was dit mogelijk mijn vijfde opéénvolgende titel, maar vorig jaar vonden er geen kampioenschappen plaats daardoor. Ik had het geluk dat ik als eerste het veld indook, daardoor was ik snel weg. Ik heb wat moeten aftasten en kreeg het gezelschap van een snel trio. Ik voelde met Tjalle aan dat we latere derde Senn Bossaerts eraf konden rijden, daarna kreeg Tjalle mechanische problemen op een stukje asfalt en trok ik vol door. Zo kon ik mijn tweede seizoenszege boeken, in Orp-Le-Grand was het de eerste keer. Ik onderschatte de provinciale concurrentie allerminst, Zimmermann reed al enkele podia en won zelfs al eens. Derde Lucas Leyssens uit Diest heeft een goede wegcampagne achter de rug”, wist de winnaar wiens ploegmaat bij Brain² Olympia Tienen, Manuel Bulens uit Nossegem vierde werd in de provinciale titelstrijd. Craps wil begin januari vooral goed voor de dag komen in de Belgische titelstrijd in het veld in Middelkerke.

Vlnr zilveren Zimmermann, kampioen Craps en derde Leyssens
Vlnr zilveren Zimmermann, kampioen Craps en derde Leyssens

Één gedachte over “Tweedejaarsnieuweling Stan Craps slaat dubbelslag in Hever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *