Q8 tempo oil banner

 

KOVC Sterrebeek ontvangt vandaag FC Moorsel voor onvervalste derby!

KOVC Sterrebeek ontvangt vandaag FC Moorsel voor onvervalste derby!
KOVC Sterrebeek 2021-2022

In derde provinciale C ontvangt vijfde KOVC Sterrebeek buur FC Moorsel die op een gedeelde veertiende stek staat en daar zo snel mogelijk weg wil. De blauwen daarentegen kunnen een zege goed gebruiken na hun 2-0-nederlaag op Infinity Vilvoorde, trainer Alain Balis had graag een reactie van de groep gezien en waarom niet in deze derby?

KOVC was en is blij met hoe het verliep tot nu toe.

“We hadden voor het seizoen misschien dit verloop niet verwacht. We hadden bij het begin ook enkele pittige tegenstanders waartegen het niet makkelijk was zoals Beigem en Berg-Op, dat zijn teams die nu nog bovenaan meedraaien en ik had dit ergens verwacht. Dat waren prima waardemeters. We staan nu bovenaan mee in de top vijf en dat is niet onverdiend”, opent T1 Balis. “Eén van mijn grootste werkpunten was om van KOVC Sterrebeek een hechte groep te maken. Dat is gelukt en is ook nodig om te kunnen presteren. Iedereen zit op dezelfde lijn en deze mentaliteit hebben we kunnen omzetten in resultaten. Ik heb ondertussen quasi een vaste opstelling. We speelden op één uitzondering na zeven weken op rij met hetzelfde elftal, waardoor er automatismen ontstonden.”

Op Vilvoorde viel er een losse flodder te noteren.

“Daar viel niets op aan te merken, Vilvoorde was niet enorm goed maar vooral wij waren nergens en dat omdat we met twee geschorsten zaten. Iemand achteraan en onze spits, zo sloop er onzekerheid in onze gelederen. Nu komen ze terug uit schorsing. Ik verwacht onmiddellijk een reactie van mijn groep en wel in deze derby. Dit gegeven zal ook wel supporters uit de omgeving aanspreken, die hopelijk met velen komen afgezakt.”

Geef een reactie