logo Casalina

Thuisrenner Niel Meulemans wil zich laten opmerken

Thuisrenner Niel Meulemans wil zich laten opmerken
Niel Meulemans (centraal in blauw-geel) rijdt graag in het offensief

Eerstejaarsnieuweling Niel Meulemans rijdt deze zondag op amper een halve kilometer van zijn deur koers in Tielt-Winge. De tiener van het Glabbeek CT – Maes wil zich absoluut laten zien aan het eigen publiek en als het nog eens kan top tien pakken op een hellende omloop.

“Het is toch wel een speciale koers voor me, de start en aankomst liggen op amper vijfhonderd meter van waar ik woon. Het is al twee jaar die omloop die ze rijden, ik vind het leuk dat er in dit rondje goed geklommen kan worden. Dat kom je niet vaak tegen in onze categorie”, opent de knaap uit Tielt. “Ik had even schrik dat deze wedstrijd definitief ging afgelast worden. De organisatie verzekerde me dat ze er alles aan gingen doen om een andere datum te vinden en dat gebeurde.”

De aankomst ligt op een strook bergaf net voor een helling. Misschien niet de aankomst die je zou verwachten in een klimkoers.

“De voorbije jaren kwam daar steeds een kleiner groepje aan. Als een groter gezelschap er zou aankomen, kan het er wel gevaarlijker worden. Ik hoop zelf op een rustig begin en dat het vanaf halfweg helemaal open breekt. Ik verwacht sterke concurrentie. Toch wil ik wel wat laten zien aan de supporters en met top tien zou ik blij zijn. Mijn conditie zou normaal goed in orde moeten zijn gezien ik me aan het voorbereiden ben op het Belgisch kampioenschap over enkele weken. De organisatie was trouwens verheugd dat ik er als plaatselijke renner van start ga. Ploegmaat Brian Peeters uit Bekkevoort woont iets verderop en kan je ook beschouwen als streekrenner. Hij had wat last van de rug, maar ging toch rijden. Ik kijk er enorm naar uit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *