logo Casalina

Tom Mets ambieert goede looptijd in kwart van Mechelen

Tom Mets ambieert goede looptijd in kwart van Mechelen
Tom Mets (tweede van links) met ploeggenote Joke Coysman en vrouw en eveneens ploeggenote Lore Vanclooster (tweede van rechts)

Leuvense triatleet Tom Mets (31) betwist de kwarttriatlon van Mechelen op de nieuwe omloop in en rond Hofstade. De prille dertiger had de focus gelegd op dit weekend maar wel op het Belgisch kampioenschap over de halve afstand in het Henegouwse Froidchapelle.

Pas enkele weken geleden maakte het gemeentebestuur van de organiserende gemeente zijn besluit kenbaar.

“Dit was enorm jammer, ik mikte vol op dat nationale kampioenschap en dan wordt dat opeens afgelast. Het zal volop racen worden in Mechelen op een afstand die de mijne niet is. Ik werd enkele weken geleden nog eens derde in de triatlon van Viersel in de regen, het was op zich niet goed of niet slecht. Dat was mijn enige wedstrijd in dit korte seizoen. Op zich enorm frustrerend als je gewend bent om voor een wedstrijd drie of vier uur onderweg te zijn. Ik heb nog niet veel kunnen tonen”, geeft de atleet van het Leie Triatlon Team Deinze weer. “Ik wil dit seizoen meepakken wat er nog doorgaat. Het is niet mijn specialiteit maar ik wil voor een goede looptijd gaan. Ik ben benieuwd naar de nieuwe omloop in Hofstade. Ik ben het voorbije donderdag nog eens uitgebreid gaan verkennen. Het was toen nogal winderig. Het is een vlak en snel parcours, te voet gaan we wat offroad lopen. Ik verwacht dat er snelle tijden zullen worden neergezet.”

Echtgenote Lore was vorig weekend actief in de triatlon van Menen, waarin ze als zesde eindigde. Ze zal zich dit weekend beperken tot (actief) supporteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *