logo Casalina

Thorben Allaer de snelste bij de nieuwelingen in Rotselaar

Thorben Allaer de snelste bij de nieuwelingen in Rotselaar
Allaer maakte iets na de streep het zegegebaar in Rotselaar Foto Jean Bollaerts

De nieuwelingenkoers in Rotselaar mondde, zoals voorgaande jaren op de andere omloop, uit in een massaspurt. Daarin toonde veldrijder Thorben Allaer uit Ophasselt nabij Geraardsbergen zich de sterkste voor Kempenaar Niels Hoskens en Kobe Van Der Vurst uit Ottergem. Sybren Stockx uit Glabbeek kwam als tiende en eerste Vlaams-Brabander over de meet.

Welgeteld negentig renners hadden zich verzameld voor deze nieuwelingenkoers georganiseerd door Wielerclub ’t Vliegend Wiel Rotselaar.

In tegenstelling tot de voorgaande edities bevonden de start en aankomst zich in de Kapelstraat. Voorheen lag dat aan de Provinciebaan ter hoogte van Café De Zijbeuk. Door wegenwerken op de omloop moest er uitgeweken worden, veel veranderde dat niet aan het koersverloop. Aanvankelijk lag het tempo niet denderend hoog. Er waren verschillende ontsnappingspogingen maar die reikten nooit verder dan enkele hectometers voorsprong. De renners kwamen steeds gegroepeerd over de streep bij iedere doorkomst. Gelukkig bleef iedereen recht, dat was in het verleden soms al eens anders. Crosser Allaer was in de laatste bocht aangegaan en bleef net het pak voor. Op deze manier won hij eigenlijk de massaspurt, van een kleine vijftig renners, met ongeveer een fietslengte voorsprong.

Vlnr tweede Hoskens, winnaar Allaer en derde Van Der Vurst Foto Jean Bollaerts
Vlnr tweede Hoskens, winnaar Allaer en derde Van Der Vurst Foto Jean Bollaerts

Allaer, die uitkomt voor Bert Containers – Doltcini was na afloop blij met zijn eerste seizoenszege.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *