logo Casalina

Thibaut Ponsaerts zoekt naar bevestiging in beloftenversie Gent-Wevelgem

Thibaut Ponsaerts zoekt naar bevestiging in beloftenversie Gent-Wevelgem
Thibaut Ponsaerts op stage in het zonnetje Foto Minerva Cycling

Thibaut Ponsaerts (21), de wielerhoop uit Kessel-Lo en bij uitbreiding Linden waar hij een grote fanbasis heeft, hoopt zondag zijn kunnen te laten zien in de beloftenversie van Gent-Wevelgem. Dat doet hij niet in het plunje van zijn nieuwe team, het Minerva Cycling Cycling Team, maar onder de paraplu van de Vlaamse selectie. Deze werden dit seizoen omgedoopt tot de Black Bullets.

Met de snelheid van een kogel zal de wedstrijd nu wel niet verlopen, toch wil Ponsaerts er vooraan snel bij zijn in de belangrijke zones.

“Die tiende plaats in Oud-Heverlee en vooral die negende in de Franse UCI-koers, de Grand Prix de la Ville de Lillers Souvenir Bruno Comini (1.2) leken een goed seizoensbegin in te leiden. Daarna kwam ik ten val in het Nederlandse Rucphen. Ik zat vooraan in de eerste waaier, ik zat waar ik moest zitten, tot ik onderuit ging. Ik hield er schaafwonden en last aan de elleboog aan over. De week nadien verliep het trainen minder. Daarna startte ik in de Youngster Coast Challenge tussen Bredene en Koksijde, die beslissing had ik beter niet genomen. Ik voelde me ook wat ziek en stapte af. Amper twee dagen later ging het al aanzienlijk beter in de Grand Prix Criquielion. Ik reed er goed, maar niet super. Ik had alleszins conditioneel een basis in handen waarop ik iets kon bouwen, die val heeft me op dat vlak niet alles afgenomen.”

De voorbije dagen verliep de training goed. Hij ging woensdag nog de omloop van Gent-Wevelgem verkennen, daags nadien ging hij fietsen met ploegmaat Thimo Willems in de omgeving rond Harzé.

“Dat verliep goed, ik kan nog flink wat van Thimo leren heb ik gemerkt. Ik heb goed getraind en heb er vertrouwen op gedaan naar Gent-Wevelgem toe. Ik ben blij met die kans die deze Vlaamse selectie me biedt. Dit is het hoogste niveau van de wereld waarin ik vertoef. Ik weet dat door de hectiek van de koers ik me vooraan zal moeten begeven in bepaalde zones zoals de Kemmelberg en de Monteberg, daar zal de koers na ongeveer 110 kilometer losbreken. De rest wijst zichzelf uit, wie goed of slecht is, dat zal door de omloop snel duidelijk worden. Ik heb gezien dat ze amper wind voorspellen zondag, ook dat zal zijn effect hebben.”

Samen met Ponsaerts staan Lars Craps, Dries De Pooter, Jarne Van Grieken, Enrico Dhaeye en Daan Stevens zondagmiddag aan de start in Gent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *