logo Casalina

Jarno Jordens na prima seizoensbegin bij Black Bullets in Nederlandse kasseikoers

Jarno Jordens na prima seizoensbegin bij Black Bullets in Nederlandse kasseikoers
Jarno Jordens is benieuwd naar wat komen moet in Koewacht

In zijn eerste wegkoersen voor nieuwe werkgever Tarteletto-Isorex doet Rillaarse wielerbelofte Jarno Jordens (21) het verre van slecht. In de Omloop van het Waasland belandde hij net naast het podium met een vierde stek, dan volgde een 27ste stek in de Grote Prijs Criquielion. Opeens kreeg hij uit het schijnbare niets een selectie voor de Black Bullets, ofte de Vlaamse selectie, om zaterdag in het Nederlandse Koewacht te gaan rijden. De Wim Hendriks Trofee is een onderdeel van de U23 road series.

In zijn welbekende stijl afwachtende stijl op voorhand ontdoet hij zich van enige druk op de schouders.

“Ik kreeg opeens een telefoontje van de Wielerbond Vlaanderen met de melding van deze selectie. Ik was verrast maar blij, waarschijnlijk lag die vierde plaats in de Omloop van het Waasland aan de oorzaak. Ik ga proberen om de kasseistroken zo goed mogelijk te overleven om dan te zien waar ik kan uitkomen”, opent de prille twintiger. “De voorbije week was ik nog ziek, geen idee of dat goed of slecht kan uitdraaien onderweg. De meeste koersen die ik nu op de agenda heb staan, reed ik nooit voordien. Het is een beetje een ontdekkingstocht, maar wel ééntje die me bevalt. Het zal vooral bijleren zijn en kijken naar de rest en wat op zoek gaan naar het goede gevoel. Ik zal mijn best doen”, besluit Jordens die als veldrijder in de jeugdreeksen zijn streng trok.

Buiten Jordens starten voor de Black Bullets Len Dejonghe, Victor Vercouillie, Ewout De Keyser, Len De Pauw en Jens Vanden Heede. Ze nemen om 13 uur de start voor een pittig ritje van 172,3 kilometer, waarvan een flink deel bezaaid met kasseistroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *