logo Casalina

Thibau Nys kijkt uit naar de Scheldecross nadat hij goed reed in Boom

Thibau Nys kijkt uit naar de Scheldecross nadat hij goed reed in Boom
Thibau Nys in actie in Boom Foto: Benny Van Calster

Eerstejaarsbelofte Thibau Nys (18) pakte in de Superprestige in Boom van vorig weekend een positie bij de beste vijftien. Dat kan wel tellen qua motivatie, zeker gezien hij komende zaterdagnamiddag de Scheldecross in Antwerpen zal betwisten. Uitgerekend de omloop waar hij vorig seizoen zijn Belgische kampioenentitel op zak stak bij de junioren.

De jongeman uit Baal realiseerde een straffe openingsronde in Boom.

“Ik heb vanaf het begin goed kunnen opschuiven. Ik was niet enorm bezig met de Superprestige, eerder met mezelf en het goed onderhouden van mijn conditie en dat resulteerde in een vijftiende plaats in Boom. Ik won er in het begin zo’n 35 posities, het is soms moeilijk om je een weg naar voren te banen zonder jezelf op te blazen. Je moet een evenwicht vinden tussen waar en wanneer je best je krachten verspeelt om op te schuiven. Hopelijk kan ik in de komende crossen weer vlot veel plaatsen winnen in het begin, om zo eens tussen plaats acht en twintig uit te komen. Als het al snel gaat in de openingsronde en je beseft dat het nog sneller moet, dat is mentaal soms lastig, maar we moeten er de beuk in blijven smijten. Het zal er ooit allemaal uitkomen, ik jaag me niet op. Ik moet rustig blijven groeien, mijn tijd komt nog.”

Aan de Scheldecross houdt hij ontegensprekelijk goede herinneringen over.

“Door de prestatie in Boom, trek ik met een goed gevoel naar Antwerpen. Nu mijn rug in orde is, blijven de resultaten hopelijk komen. Ik reed nog maar één keer de Scheldecross, maar gezien die gewonnen nationale titelstrijd leverde me dat een enorm goede herinnering op. Het parcours ligt me daar goed, tenminste als alle omstandigheden meezitten. Ik start er zonder verwachtingen. Ik pakte dit seizoen al twee keer punten in een cyclocross maar qua startpositie brengt dit nog geen verschuiving met zich mee, ik zal nog steeds rond de zesde à zevende rij van start moeten gaan. Ik heb wel al bewezen dat ik een mooie plaats kan halen door vanaf die positie te starten, dat is veelbelovend voor wat nog komen moet. Ik denk dat als ik op de twee eerste startrijen kan post vatten, dat het dan moeilijk zal worden om me uit de top tien te houden”, klinkt het gedreven bij de jonge kracht van de Telenet-Baloise Lions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *