logo Casalina

Team Deschacht – Hens – Maes hoort nu bij de groten der aarde

Team Deschacht – Hens – Maes hoort nu bij de groten der aarde
Team Deschacht - Hens - Maes 2023-2024

Team Deschacht – Hens – Maes smijt zich in de wielerwereld met buiten een volwaardig veldritteam, ook een wegformatie en ook in de gravelwereld willen ze meer dan een graantje meepikken. Te noteren: op de weg evoleuren ze tot een UCI Pro Team zodat ze tussen de profs en op televisie hun ambities in werkelijkheid kunnen omzetten. In de gravelwereld, een sport die uit de Verenigde Staten kwam overwaaien, willen ze gaandeweg evolueren tot een factor waarmee er rekening moet worden gehouden. In het veld, zijn de drie speerpunten profs Corné Van Kessel, Daan Soete en Victor Van De Putte, achter hen staan vele jongeren te popelen voor hun moment in de schijnwerpers. Voorts heeft het team nu een professionele “service koers” aan de Liersesteenweg in Heist-op-den-Berg gevestigd, daar vond ook de voorstelling plaats.

“We zijn één team, ik wil geen éénmansrenners erbij. We waren al een UCI cyclocross team, op de weg stonden we beneden onze waarde als niet-continentaal team. Nu zijn we vanaf nu een UCI pro team waardoor we meer visibiliteit krijgen op de weg, tussen de profs en op televisie. Dat bracht heel wat met zich mee, zoals de inzet van masseurs, mecaniciens en zelfs een teamdokter”, opende manager Guido Verschueren. “In de winter verandert er op zich weinig. Het gravelgegeven is een mooi bijkomend element.

Deschacht-Hens-Maes werkt samen met …

het UCT Team uit Tessenderlo en het Glabbeekse Maes CT, samen goed voor 150 deftig begeleide jeugdrenners, ook het Vermarc Team komt meekijken in het plaatje.

Op de weg staan buiten de veldrijders de Amerikaan Nicholas Tabares, Rhune Clynen, Wannes Verschuere en Brent Clé klaar.

Tabares is momenteel aan het afterburnen in Miami en was er niet bij. Clynen wou een zege in een regionale koers en zijn mannetje staan in een Oostenrijkse meerdaagse. Verschuere uit Pellenberg is nieuw en mikt op enkele regionale zeges. Eveneens nieuw, Clé uit Begijnendijk, wil zijn wegprogramma combineren met de UCI Gravel World Series. Hij start zondag op het WK in het Italiaanse Veneto.

Bij de jeugd werden nieuweling Giel Lejeune, Nederlandse veelwinnaar en junior Mae Cabeca, Nederlandse belofte Iris Offerein en Robbe Marchand aan de tand gevoeld.

Lejeune pakte al vier zeges op vijf crossen en wil een regelmatig seizoen betwisten. Hij richt zich op het PK en BK. De Nederlandse Mae Cabaca won alles wat er te winnen viel in verschillende disciplines als nieuweling. Ze ambieert wereldbekerselecties en deelname aan enkele races tussen de vrouwelijke elite, top twintig zou ze er willen halen.

Offerein zou zich op de gravel, de weg en het veld richten. Komend weekend gaat ze twee keer crossen in Duitsland. Ze wil van top honderd naar de UCI top vijftig stijgen komende periode. Eerstejaarsbelofte Robbe Marchand maakt van de X2O Badkamertrofee een doel, hij is van plan om te presteren in zijn thuiscross in Ruddervoorde. De goedlachse crosser beseft echter wel dat hij nog flink wat stutjes moet eten om bij de top te horen, maar hij heeft tijd en enorm veel plezier in wat hij doet.

Bij de speerpunten horen laatstejaarsbelofte Victor Van De Putte, ingeweken Nederlander Corné Van Kessel, Anton Ferdinande en Daan Soete.

“Ik maak van de Koppenbergcross andermaal mijn doel. In het verleden lag me die nooit tot ik die vorig seizoen won, dat hoop ik nu opnieuw te herhalen. Ook de wereldbeker behoort tot mijn ambities”, aldus de twintiger die op het vorige WK in Hoogerheide achtste werd.

De speerpunten van Team Deschacht - Hens - Maes vlnr Van Kessel, Soete en Van De Putte
De speerpunten van Team Deschacht – Hens – Maes vlnr Van Kessel, Soete en Van De Putte

Anton Ferdinande is aan het veldrijden in de Verenigde Staten en greep er zijn eerste seizoenszege in de Charm City Cross in Baltimore. Van Kessel is gemotiveerd na een minder seizoen als gevolg van een sleutelbeenbreuk. Hij mikt op top tien in iedere race. De voorbereiding met drie ritzeges én de puntentrui in de Vermarc Cycling Project Ronde van Vlaams-Brabant verliep alvast naar wens. Soete wil steeds tussen de top vijf en tien rijden en naar het niveau groeien van twee seizoenen geleden. Zoals geweten gaat zijn voorkeur uit naar technische en zandcrossen.

Tot slot nam sportief manager mister Bart Verschueren het woord.

“We zetten een enorme stap vooruit met onze nieuwe service koers. We gaan ons voorts richten op wedstrijden die ons goed liggen. We pogen tegelijk authentiek te zijn als familiebedrijf maar moeten langs de andere kant mee met de nieuwe tijd en aanpassingen verrichten”, aldus mister Bart wiens mama Karina en zus Annelies ook bij het ploeggegeven betrokken zijn. “In het veld zal ik niet snel tevreden zijn, de televisiecrossen zijn zeer belangrijk. Drie podiums zijn daar wenselijk. Op de weg presteren we hopelijk even goed als voorbije zomer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *