Olympia Wijgmaal en VK Linden scoren elk eens in hun derby

Eersteprovincialers Olympia Wijgmaal (links) en VK Linden verkregen een licentie voor de amateurreeksen

De eerste helft was grotendeels voor thuisteam Olympia Wijgmaal. Toch kwam VK Linden op voorsprong via Loockx, niet verrassend gebeurde dit op stilstaande fase. De blauwen konden snel tegenprikken via ex-VKL’er Beka iets na het half uur. Na een aantrekkelijke en kaartenrijke tweede helft bleef de score echter onveranderd, 1-1.

Olympia begon met druk aan het duel, aan de overzijde had Nineza de eerste echte kans. Een voorzet vanaf links belandde bij hem, maar hij werkte rechts over. Iets voor minuut twintig kreeg thuisspeler Van Der Auwera een vrije schietkans in de Lindense zestien, gelukkig voor de groenen gaf hij nog een pass en weg was de kans. In minuut 23 was Beka door over de rechterflank, zijn voorzet was onderweg naar de tweede paal waar de jonge Spoormakers stond. Struise VKL-verdediger Janssens doorzag het plan en ramde weg. Aan de overzijde kregen de mannen van de Kerkdreef een corner. Aan de eerste paal kopte kapitein Loockx overhoeks binnen, 0-1!

VK Linden viert de opener van Vranckx
VK Linden viert de opener van Loockx

Amper vijf minuten later was de Wijgmaalse reactie er en hoe. Beka stoof alleen door, Hannes kwam ver uit zijn doel maar moest dat bekopen. Beka chipte de bal over hem en deze botste in doel, 1-1!

Calgan (links) feliciteert Beka, beiden ex-VKL, met de 1-1

Voor rust dreigde opnieuw Spoormakers met een schot gelost vanaf de grens van het strafschopgebied. Hannes pakte. De laatste kans was ééntje voor Linden, Poppe gaf een corner vanaf links. Loockx knikte gekruist over doel.

Net na rust ging groenhemd Vanderstappen alleen door op doel, Achnak kon in extremis nog de meubelen redden. Bezoeker Tejeda mikte een afstandsschot voorlangs. Enkele minuten later slalomde Poppe langsheen vier Olympianen tot hij onderuit werd gewerkt. De daaropvolgende vrije trap leverde niets op. Een vrije trap van Mertens naar de linkerhoek werd gered door thuisgoalie Willems. Aan de overzijde was Vanderstappen weer op wandel, zijn voorzet bereikte centraal Masala net niet. Poppe kon in de rebound met zijn schot uit de tweede lijn het doelkader niet vinden. Linden bleef drukken, op een vrije trap vanaf rechts van Mertens moest Willems andermaal redding brengen. In minuut 84 was Wijgmaal weer aan zet, Pignoloni speelde de bal bliksemsnel door naar Lemmens. Loockx bracht met dé ultieme tackle redding. Beka draafde enkele minuten later alleen door op doel, een snelle Hannes wilde zich niet een tweede keer door hem laten verrassen en was bij de pinken. De slotkans was voor Linden, Masala was alleen door maar besloot op Willems.

Doelpunten: 28′ Loockx (0-1), 33′ Beka (1-1).