logo Casalina

Simon Kenn pakt eerste seizoenszege in Zonderschot na sterke ploegentijdrit

Simon Kenn pakt eerste seizoenszege in Zonderschot na sterke ploegentijdrit
Vlnr De Kinder, winnaar Kenn en Van Den Brande in Zonderschot Foto Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Na een ploegentijdrit van het trio van S-Bikes-Doltcini doken Oost-Vlaamse ploegmaats Simon Kenn uit Idegem en Julien Van Den Brande uit Ninove de aankomstzone in. Ze kwamen in ware Mapei-Quick Stepstijl over de meet en vierden samen Kenn ging Van De Brande net vooraf aan de meet, Axel De Kinder uit Olen won de groepsspurt om plaats drie.

Het organiserende KWB Zonderschot mocht 111 starters verwelkomen in de 35ste editie van hun avondkoers. Ze moesten 20 lussen van 5,5 kilometer afleggen, goed voor 110 wedstrijdkilometers.

In de eerste vijf rondes bleef het grotendeels samen. Enkel Elias Vanheel uit Bonheiden en Michael Decoster uit Bonheiden probeerden de dans te ontlopen. Rond driekwart koers verdween hij uit de race nadat zijn zadel afbrak, hij reed nog anderhalve ronde zadelloos rond maar haalde de meet niet. Tussendoor grepen Luca Van Hout uit Mol en de Japanner Yuhi Todome een premie. Thuisrijder Joppe Heremans spurtte ook voor een spurt maar niet tijdens een lus waarin er ééntje te verdienen viel.

In ronde zes reden er negen weg waaronder thuisrenner Thomas Demolder, Milan Cosyns uit Hamme, opnieuw Decoster en Jonas Goeman uit Wetteren. Het peloton jaagde en liet ze niet wegrijden, de volgende premie was spek voor de bek van Halse belofte Siebe Roesems. Op het einde van ronde zeven waren andermaal Goeman en Mauro Verwilt uit Lier de koplopers. Stijn De Bock uit OOrdegem leidde het peloton. Goeman pikte nog een premie mee terwijl Jarne Castermans uit Tremelo en Rutger Wouters uit Koersel vooraan de grote groep het tempo bepaalden. Enkele kilometers verder werd het leidende duo gegrepen. De Limburger Fabio Porco liet het niet aan zijn hart komen en veroverde op zijn beurt eveneens een premie. Halfweg reed het peloton hard door, ze haalden snelheden tussen zestig en zeventig kilometer per uur.

In ronde twaalf ontstond de kopgroep van S-Bikes-Doltcini die bestond uit De Bock, Kenn en Van Den Brande. Ze verzamelden tussen de 27 tellen en drie kwart minuut bonus. Ploegmaat van het leidende trio Wannes Heylen uit Zwijnaarde was een stoorzender vooraan in de achtervolgende groep. In de voorlaatste ronde moest De Bock er vooraan af met krampen. Op de Zonderschotsesteenweg gingen in dezelfde lus een kleine twintig renners onderuit. Onder andere Kasper Van Gestel uit Balen, Seppe Maes uit Lommel, Seppe Fierens uit Erps-Kwerps, Leroy Provenzano uit Rotem, Boris Beelen uit Roloux, Castermans en de Japanner Komura raakten hierbij betrokken of liepen erdoor te grote achterstand op en verdwenen uit de race. Ondertussen bleven Kenn en Van Den Brande uit de greep van het peloton en kwamen ze beiden triomferend over de meet. De Kinder haalde het met een half wiel voor plaats drie voor Zeno Moonen uit Turnhout en Senne Hulsmans uit Lommel.

De eerste drie kwamen aan het woord na hun beproeving.

“We besloten er met drie voor te gaan, maar het was hard afzien. We waren enkel maar bezig met het peloton voor te blijven. Naar het einde toe besloten we zelfs te versnellen, maar daardoor moest Stijn afhaken. Het was voor mij een mooie eerste seizoenszege in op zijn minst frisse omstandigheden”, wist eerste Kenn.

“Het draaide goed met ons drie. Het ging er onderweg hard aan toe en we haalden soms hoge snelheden, maar opgeven vooraan was geen optie. Het was afzien tot aan de meet. We waren blij met de afloop”, reageerde tweede Van Den Brande.

“Ik was blij met mijn wedstrijd, want de voorbije koersen waren niet al dat voor mij. Was ik er vooraan bijgeweest, dan zat er zelfs iets beters in dan deze derde plaats. Ik ben tevreden dat ik hier een podium kon rijden, dat ziet er niet slecht uit voor het provinciale kampioenschap van komende zondag”, wist derde De Kinder.

Geef een reactie