logo Casalina

Senne Boels kiest voor een ploeg uit de buurt, VP Consulting-Prorace

Senne Boels kiest voor een ploeg uit de buurt, VP Consulting-Prorace
Senne Boels (met rode bril) reed attent mee in Neerijse

Tweedejaarsjunior Senne Boels uit Meerbeek zal in 2021 als eerstejaarsbelofte aantreden bij de VP Consulting-Proraceformatie. De snelle man van Brain² Olympia Tienen volgt een verschillende ploegmaats naar de Lubbeekse wielerformatie en hoopt er stiekem enkele interclubs en een manche van de Beker van België te mogen rijden.

Als tweedejaarsjunior heeft hij een speciaal seizoen achter de rug.

“Het is jammer dat ik als laatstejaarsjunior geen volledig seizoen hebben kunnen afwerken. Ik voelde mij wel altijd goed, spijtig dat er zo veel voor mij gevallen werd. Ik lag altijd mee op de grond en dat viel soms redelijk hard tegen, daarvan moest ik soms even bekomen”, opent Boels. “Ik heb naar mijn aanvoelen nooit echt een topresultaat kunnen rijden, maar in Zolder was ik vijfde en in Betekom en Neerijse heb ik ook mooie ereplaatsen gehaald met een zestiende en elfde plaats. In de afsluitende koers in Neerijse ondervond ik onderweg steeds een goed gevoel. Ik ben dan in de laatste ronde nog met een groep naar de kopgroep gereden, maar werden aan de kerk van Neerijse terug gegrepen. Tijdens het plaatsen voor de sprint blijf ik nog wat te braaf, waardoor ik iets te ver zit maar gelukkig toch nog een goed sprint rijd”, blikt hij terug.

Na acht seizoenen Brain² Olympia Tienen was de keuze voor VP Consulting – Prorace geen onlogische voor Boels.

“Het is een ploeg uit de buurt waar ook enkele ploegmaten naar toe gingen en waar ik hopelijk ook enkele grote koersen ga mogen rijden. Ik hoop om een koers van de beker van België te kunnen rijden en een paar interclubs. Ik ben ook nog maar eerstejaars, dus ik denk niet dat ik al zo veel grote koersen zal mogen rijden. De wedstrijden die in de buurt plaats vinden, zal ik ook zeker rijden. Ploegmaats Jules Jordens, Seppe Wauters, Arno Waeyaert en Andy Brams maken mee de overstap.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *