logo Casalina

Jelle Camps verkreeg geen medewerking in Leuvense cross

Jelle Camps verkreeg geen medewerking in Leuvense cross
Jelle Camps kan zich in deze periode goed motiveren voor de cross

In zijn halve thuiscross in Leuven reikte Boortmeerbeekse laatstejaarsbelofte Jelle Camps de hand uit naar top tien. Jammer genoeg kreeg de technisch aangelegde crosser van Pauwels Sauzen – Bingoal geen medewerking van zijn groepsgenoten en bekocht hij een deel van zijn inspanningen in de slotronde. Zo finishte hij als zeventiende.

Camps reed een prima verkenning en dat hadden ook de televisiecommentatoren gezien. Hij startte daarna vanaf de vijfde rij.

“Dat bestempeld worden als beste en mooiste jumper is altijd wel leuk, maar daar pak je geen prijs mee. De start was op zich redelijk goed. Ik ben dan rond plaats twintig à vijfentwintig het veld ingedraaid. Ik heb dan meteen proberen opschuiven in die eerste ronde. Zo zat ik halfweg rond plaats vijftien met zicht op top tien, maar ik kreeg weinig steun van de mannen die bij mij zaten om het gat te dichten. Ik had dus geen keuze en bleef rijden. Hierdoor was de laatste ronde er wat te veel aan en zakte ik terug tot plaats zeventien.”

In deze monotone periode slaagt de twintiger erin om zich goed te motiveren.

“Mezelf motiveren in deze periode lukt wel, je ziet trouwens ook heel goed wie zich kan opladen en wie niet en dat gaat volgens mijn wel resulteren de komende weken. Voor mezelf is het niet heel moeilijk. Ik weet waarom ik het doe, mijn sportieve toekomst. Ik ga elk weekend voor een top vijftien in die crossen die we samen rijden met de elites, in de komende Superprestige in Merksplas zal dat niet anders zijn. Op parcours die mij liggen, verder op het seizoen, opteer ik voor noteringen bij de tien besten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *