logo Casalina

Sander Rietjens pakt winst op 24ste verjaardag en geeft zegetuil aan eveneens jarige mama

Sander Rietjens pakt winst op 24ste verjaardag en geeft zegetuil aan eveneens jarige mama
Sander Rietjens aan de winnende hand in Hannut

Wielrenner Sander Rietjens werd vierentwintig en dat mocht gevierd worden, tot op de fiets toe. Na een solo van tien kilometer was het prijs in het Luikse Hannut. Na zijn overwinning stond de aanvaller van Basso – Team Flanders zijn zegeruiker af aan moeder Els, die exact op dezelfde dag haar 54ste verjaardag vierde. 

Het was zeker niet de eerste keer dat Rietjens in Hannut reed.

“Ik kende de koers en presteerde er in het verleden al goed. Gezien er tijdens het voorbije paasweekend geen race in de buurt plaats vond, besloot ik die wedstrijd mee te nemen. In de eerste koershelft had ik geen supergevoel, ik moest er nog inkomen. Ik had de vrijdag en zaterdag voordien hard getraind en had nog de spreekwoordelijke dikke benen. Naar het einde toe kwam ik erdoor. In de finale ben ik blijven aanvallen tot er niemand meer reageerde. Ik bezegelde zo een solo van tien kilometer”, blikte de winnaar uit Leefdaal terug. “Ik keek bij het nemen van een bocht op drie kilometer van de streep kort achterom en bemerkte een grote voorsprong. Ik wist dat ze nog enorm veel moeite moesten doen om me terug te halen. Ik besefte dat de kans op de zege groot was. Na de aankomst gaf ik dan de bloemen aan mijn mama”, aldus de renner die in de chemiesector werkt bij Huntsman Corporation in Everberg.

Zijn volgende wedstrijd begint vandaag al in de vorm van de vijfdaagse Arden Challenge, waar hij vol op een etappezege mikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *