logo Casalina

Sander Armée had een uitval in de finale van de Brabantse Pijl in de benen maar …

Sander Armée had een uitval in de finale van de Brabantse Pijl in de benen maar …
Sander Armée (tweede van rechts) op het startpodium van de Brabantse Pijl

Profrenner Sander Armée (35) uit Herent bleef steeds waakzaam in de voorste gelederen rijden in de 61ste editie van de Brabantse Pijl. In de slotfase liet hij zich ietwat verrassen door een valpartij in de Hertstraat en raakte achterop. In de slotfase streed de klimmmer nog om plaats twaalf, maar op het einde van de rit werd hij afgevlagd als 29ste. Voor Armée volgen nog de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik vooraleer hij een eerste pauze inlast.

“Een 29ste plaats zegt niet bijster veel over je wedstrijd, behalve dat ik er op het einde nog bij was. Zoals steeds ontstond er een vroege vlucht in de eerste grote ronde, dat duurde nu wel tot kilometer veertig. JUmbo-Visma nam de controle in het peloton. In de plaatselijke rondes viel die controle weg en begon het echte koersen, dat ongecontroleerde maakte het mooi. Ik zat vooraan maar door een val voor mij in de Hertstraat verloor ik wat tijd. De eerste tien à elf die finaal om de zege gingen strijden, waren al gaan vliegen. Op één ronde van het einde kwam ik in een groep achtervolgers van ongeveer iets meer dan veertig terecht. Daar had FDJ het heft in handen genomen, toen die hard begonnen te rijden hoopte ik even dat ze nog de leiders te pakken gingen krijgen. Dat bleek finaal niet het geval te zijn. Ik heb mijn kans gemist om solo naar de kop van de race te rijden, twee anderen deden dat wel. Ik had die inspanning wel in de benen, jammer kans gemist. Ik ben met een groepje aangekomen dat reed voor plaats twaalf. De Brabantse Pijl is een koers waarin ik altijd wel mee vooraan zit, maar ik op één of andere manier nooit dicht eindig. Het gegeven dat het een regelrechte afvalrace is maakt het leuk”, wist dertiger die al elf jaar in Herent woont.

Na zeven seizoenen bij Lotto-Soudal staat hij deze jaargang in de bres voor Team Qhubeka-Assos.

“Ik had bij Lotto zeven goede en leuke jaren, maar het was tijd om een nieuwe omgeving op te zoeken. Bij Team Qhubeka hanteren ze een andere werkwijze en leerde ik flink wat nieuwe gezichten kennen. Ik ben zeker en vast tevreden met mijn keuze voor hen, ze geven me ook de gelegenheid om mijn ding te doen in de wedstrijden die de mijne zijn.”

Op zijn kalender staan nog drie klassiekers, normaal gezien betwist hij een grote ronde maar de Giro zal dat alvast niet zijn.

“Ik rijd zondag de Amstel Gold Race, daarna de Waalse Pijl en afsluiten doen we met Luik-Bastenaken-Luik. Dat is een enorm interessante wedstrijd voor mij met langere helling en dit werd aangestipt als mijn tussentijds eindpunt vooraleer ik even pauzeer. Ik zou normaal gezien dit seizoen andermaal een grote ronde rijden, de Giro is al uitgesloten omdat die enkele weken begint na La Doyenne.”

Het zal dus een allereerste deelname worden voor de Tour de France of een zesde participatie aan de Vuelta, daar won hij in 2017 een etappe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *