logo Casalina

Quinten Vanderwegen wint GP BikeMeyster in Nieuwrode

Quinten Vanderwegen wint GP BikeMeyster in Nieuwrode
Het nieuwelingenpodium in Nieuwrode met Vanderwegen centraal Beeld Alfons Volckaerts

Streekrenner Quinten Vanderwegen uit Aarschot toonde zich aan de meet in het centrum van Nieuwrode de beste in een kopgroepje van zeven. Dit kwam tot stand met nog ongeveer anderhalve ronde in de aanslag.

Om 15 uur luidde het startschot voor de GP BikeMeyster, daar namen 85 renners de start. Ze moesten een totale afstand van 61,8 kilometer verdeeld over zes lussen van 10,3 kilometer afleggen.

Het peloton werd meermaals op een lint getrokken, maar de opmerkelijkste aanvallen kwamen er op het einde van de vierde ronde. Onder andere streekrenner Nils Sophie uit het naburige Wezemaal nam het hazenpad. De rest liet niet begaan. Het kwam terug tot een hergroepering, Nils eindigde uiteindelijk op een mooie achtste plaats. In ronde 5 kregen we andermaal een aanval, deze bestond uit zeven renners.

Quinten Vanderwegen uit het naburige Aarschot, Mahieu Lasse uit Tremelo, Tuur Huveneers uit Geel, Nand De Bois uit Huldenberg, Wiebe Kimpe Wiebe uit Tessenderlo, Sander Baeten uit het Kempense Wechelderzande en Tibe Grijp uit Balen maakten vooraan het gezelschap uit. Deze zeven kwamen met een voorsprong van een driehonderd meter voor het peloton door. Iedereen was benieuwd naar het verdere verloop van de finale, daar we net de slotronde waren ingedoken.

Via de telecommunicatie van Micro Reportage Sport Omroep kregen we de aanwezigen via omroeper Wim Ruelens te horen dat het septet tot een kleine twee minuten was uitgelopen.

Het was dan wel duidelijk dat de winnaar vooraan in de kopgroep te vinden was. Met een lichte voorsprong kwamen Quinten Vanderwegen als eerste over de aankomst. Plaats twee was voor Kimpe, zijn tweede tweede positie op rij, en plaats drie voor Grijp. Baeten en De Bois kwamen als vierde en vijfde over de streep.

De naburige wielerploeg GMS Cycling Team Glabbeek heeft zich in de kijker gereden, de nieuwe truitjes kwamen er meermaals aan de oppervlakte vooraan in de wedstrijd met onder andere achtste Nils Sophie en tiende Gabriel Vanden Berghe uit Wezembeek-Oppem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *