logo Casalina

AA Drink – Young Lions zijn in 2024 77 renners sterk

AA Drink – Young Lions zijn in 2024 77 renners sterk
De AA Drink Young Lions anno 2024

De AA Drink – Young Lions bestaan in 2024 uit 77 renners gaan van de vele aspiranten tot de beloftenreeks. Sven Nys zelf kwam de jeugdtroepen van zijn Baloise – Trek Lions inspecteren bij hun voorstelling in zaal Onder den Toren in het centrum van Haacht.

“De veldritsport is heel belangrijk voor de jeugd. Ik vond en vind het nog steeds de allermooiste sport. Ze moeten de kans krijgen om de schoonheid van de sport te ontdekken. Het wegseizoen komt er nu aan, dat is ook niet onbelangrijk. Als je daar stappen zet dan kan je ook beter worden in het veld, dat mag je zeker niet onderschatten”, wist Nys die natuurlijk met zoon Thibau Nys en de Nederlandsen Lucinda Brand en Shirin van Anrooij, genoeg voorbeelden heeft in zijn eigen team.

De jongens tellen 20 aspiranten, 21 miniemen, 13 nieuwelingen, 10 junioren en één belofte. De meiden zijn met zijn twaalven en tellen ook flink wat kampioenes in hun rangen. De komende periode zullen alle leeftijdsreeksen ieder om beurt aan bod komen op dit medium.

Sven Nys aan het woord met enkele kampioenen in beeld
Sven Nys aan het woord met enkele kampioenen in beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *