logo Casalina

Pech remt raid naar Tsjechische zege af voor Lukas Vanderlinden

Pech remt raid naar Tsjechische zege af voor Lukas Vanderlinden
Lukas Vanderlinden plooit zich vaak dubbel op de crossfiets

Tweedejaarsjunior Lukas Vanderlinden (17) uit Neerijse was voorbije weekend twee keer actief in de Tsjechische Toi Toi Cup. Hij werd zaterdag vijfde in Mlada Boleslav, daags nadien remde pech de raid naar de zege af in Holé Vrchy waardoor de tiener van het Cannibal Cycling Team tevreden moest zijn met plaats twee. Hij staat ook als eerste landgenoot bij de top vijf van de UCI.

De voorbereiding op het dubbele weekend in Tsjechië verliep goed.

“Ik kon met trainer Simon Van Roy op voorhand alles op punt zetten zodat ik in goede vorm ben vertrokken. In Mlada Boleslav ging het niet al te super, ik wist op voorhand dat de omloop me niet lag. Ik ben alsnog vijfde geworden en keek enorm uit naar daags nadien in het zo goed als onuitspreekbare Holé Vrchy. Het leek op de Koppenbergcross qua zwaartegraad, maar dan nog pittiger. Ik had zoiets nog nooit gezien. We kregen niet de kans om te recupereren onderweg door technische afdalingen. Tijdens de openingsronde was het een spekglad gebeuren. Er waren er toen vier ontsnapt, ik zag ze rijden. Ik besefte dat er niets verloren was en reed de kloof rustig toe. Om beurt plaatste vooraan iemand een aanval. Ik keek de kat uit de boom”, herinnert hij zich levendig. “In het begin van de voorlaatste ronde ben ik weggereden. Ik nam snel twintig meter met het besef dat mijn echte aanval nog moest komen. Ik zat rustig op kop en had uitgerekend waar ik ging gaan. Ik vertrok vanaf de voet van een klim maar voelde iets in mijn achterwiel. Ik zat het gedeelte weg met een leegloper en de anderen kwamen terug. Ik moest van fiets wisselen, dat was nadelig want die wisselzone lag in een afdaling en op die manier verloor ik vijftien seconden. Na veel vijven en zessen en improviseren werd ik dan nog tweede. Ik was na afloop niet heel blij, want op die manier geklopt worden is voor niemand leuk.”

Zijn volgende opdrachten zijn de Poldercross in Kruibeke van komend weekend, de week daarna volgt de Superprestige in het Nederlandse Gieten. Hij hoopt dat daarna de Koppenbergcross en Overijse nog zullen plaats vinden ondanks deze hele covid 19-situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *