logo Casalina

Nieuwelinge Roxanne Vertongen zet seizoen in met vijfde plaats in Beernem

Nieuwelinge Roxanne Vertongen zet seizoen in met vijfde plaats in Beernem
Roxanne Vertongen (rechts) tijdens haar opwarming naast nieuwe ploeggenote Alizée Bosmans

Roxanne Vertongen uit Meise debuteerde haar seizoen met een vijfde plaats in het West-Vlaamse Beernem. Ze deelde nog het podium van het Belgische kampioenschap met winnares Anna Meeusen en tweede Lise Reyniers. Voorts gingen haar nog twee Nederlandse meiden vooraf dan, Vertongen toonde zich verheugd met dit resultaat in een sterk deelnemersveld.

Tijdens de winter was Roxanne steevast aanwezig op de trainingen van haar Avia Rudyco Cycling team. In de winter zag ze af van andere competities. Ze legde zich enkel toe op trainingen. Sinds september werkt Roxanne samen met trainer Michel Geerinck van 360-sports in Sint-Pauwels. Haar trainingen zijn veel professioneler  en uitdagender geworden. Daar houdt ze wel van. Roxanne is voorts met haar damesteam vijf dagen op stage geweest in Koksijde.

“Dat ik top vijf kon rijden met dezelfde Belgische dames waarmee ik op het Belgische podium stond deze zomer, dat schenkt me veel vertrouwen. De mindset zit erg goed en de power in de benen is zich blijven opbouwen deze winter. Het was een fantastische start van het seizoen, wat veel vertrouwen geeft. Daar kan verder op gebouwd worden”, klonk het bij Roxanne. in Beernem waren er trouwens 49 nieuwelinges van start gegaan.

Volgende week rijdt ze in Kortrijkse deelgemeente Kooigem en de week nadien volgt de tijdrit in het Limburgse Borlo. Ook in het tijdrijden wil ze nog stevige stappen zetten.

Roxane kijkt erg uit naar de Ronde Van Vlaanderen, de kampioenschappen, onder andere het provinciale kampioenschap tijdrijden in Zolder, en Gent-Wevelgem. Het team van Avia Rudyco Cycling Team heeft veel nieuwe dames aangetrokken en doet nu mee aan koersen met een grote groep. Dat doet Roxanne erg goed; de sfeer, en de professionaliteit spreken haar heel erg aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *