Pittige strijd tussen Lozenhoek Keerbergen en Standaard Meerbeek levert beiden een punt op

NV Lozenhoek Keerbergen (links) en Standaard Meerbeek brachten een 2-2 voort

Standaard Meerbeek kwam aan de Lupinenweg drie punten zoeken om zijn derde positie te verstevigen en eventueel dichter bij tweede FC Moorsel te komen. Lozenhoek Keerbergen wou graag zijn positie in de linkerkolom verstevigen met minstens een punt tegen de blauw-witten.

Kapiteins Provoost en Van Och bij de toss

Meerbeek begon met een hoge druk. Een schot van Reszczynski werd door doelman Janssens weggetikt. Kort daarna een afvallende bal die bij bezoeker Mannaerts kwam, hij kopte rechts naast. Het ging snel op en neer, ook thuisspeler Broos bracht hiertoe zijn steentje bij. In de 22ste minuut was Verbeek rechts door, hij snelde op doel af en verschalkte Janssens met een gekruist schot, 0-1! Op het half uur hield goalie Janssens met enkele saves Vander Straeten en Pepermans van de 0-2. Op minuut 37 werd Bossaert diep gestuurd, hij was alleen door en deponeerde de bal naast de linkerpaal, 1-1 met de rust in zicht. Broos poogde nog een schot op doel vanuit een scherpe hoek, maar zag zijn poging afgeblocked door Levi Van Och. De daaropvolgende corner werd door Van Den Broeck met de knie op de linkerkruising gemikt. Aan de overzijde mikte Pepermans de bal over de rechterkruising. In de eerste helft merkten we veel pittige duels op tussen Bossaert en bezoekende kapitein Jordi Van Och.

We gingen rusten met een 1-1.

In de tweede helft was er aanvankelijk sprake van vele lange ballen aan beide kanten. Broos mikte nog een kans op bezoekende doelwachter Kumps. Reszczynski dreigde een paar keer met afstandsschoten via rechts iets na het uur. Op minuut 65 belandde de bal in het pak en daar stond Blomme om het leer naast doelman Janssens te plaatsen, 1-2! Meerbeek dreigde nog via Reszczysnki en Roeckx. Toch kantelde alles nog met twee rode kaarten voor de bezoekers én de 2-2 via invaller Daan Verbeeck die zeven minuten op het veld stond toen hij de gelijkmaker, een afvallende bal na een corner, in doel verwerkte.

Blomme bracht net de 1-2 aan

Doelpunten: 22’ Verbeek (0-1), 37’ Bossaert (1-1), 65’ Blomme (1-2), 90’ Verbeeck (2-2).