logo Casalina

Nieuweling Seppe van den Boer wint de virtuele koers rondom de Tiegemberg

Nieuweling Seppe van den Boer wint de virtuele koers rondom de Tiegemberg
Seppe Van Den Boer is volgend seizoen toe aan een fikse uitdaging

De Cycling Vlaanderen Youth E-Series aan en rond de Tiegemberg werden in de wacht gesleept door nieuweling Seppe van den Boer uit Elewijt. Het was geleden van midden oktober dat de tiener van de AA Drink – Young Lions nog in actie kwam, dat was toen in het veld in Hechtel. Vanaf dan was het een competitieve leegte tot de virtuele race die hij met een zege afrondde.

“In oktober reed ik mijn laatste cross in Hechtel naar plaats drie, meteen de afsluiter van het winterseizoen. Dit omdat toen jammer genoeg alle wedstrijden voor de jeugd stil vielen en er is daar tot op heden nog geen verandering in gekomen. Dit bracht even een mentaal dipje met zich mee, want op een gegeven moment leek mijn leven nog enkel te bestaan uit school. Ook onze jaarlijkse fietsvakantie in Calpe werd noodgedwongen geannuleerd, dat is iets waar ik altijd erg naar uitkijk. Gelukkig duurde dit maar even en kon ik snel het knopje omdraaien en keek ik vooral naar wat er nog wel kon: trainen trainen en nog eens trainen! Zo gingen we onlangs een weekje fietsen in de Ardennen met mijn broers, dat was superleuk. Ook onze club, de AA Drink – Young Lions, bleef al het mogelijke doen om de wekelijkse trainingen veilig en gecontroleerd te laten plaatsvinden in kleinere groepjes. Het trainen op rollen bracht een andere manier van bezig blijven in de winterperiode met zich mee. Zwift werd mijn nieuwe beste vriend en ik heb er al veel plezier mee beleefd. Toen ook Cycling Vlaanderen met het initiatief kwam om e-wedstrijdjes te organiseren, was dit een extra stimulans om er blijven voor te gaan. Hopelijk kunnen we snel weer echt koersen en stiekem kijk ik al uit naar het veldritseizoen. Want in de modder spelen, dat doe ik het liefst van al!”, vertelt van den Boer.

Op de virtuele Tiegemberg kon hij zichzelf laten gelden, het was een mooie bevestiging van zijn vorm.

“Naar een wedstrijdje zoals dit keek ik in deze coronatijden natuurlijk uit en dan nog op de Tiegemberg. In de loop van de eerste ronde reden we in peloton en ging het gelijk op. Bij de eerste klim van de Tiegemberg werd het peloton uit elkaar gereden en reden we weg met zes renners. Met dit groepje bleven we samen, tot de laatste keer Tiegemberg. Daar werd er vanaf de aanvang van deze beklimming hard gereden, maar ik voelde dat ik de laatste hectometers nog iets extra in de benen had. Ik besliste om een versnelling te plaatsen en kon deze volhouden. Ik ben enorm blij met deze e-overwinning”, reageerde winnaar Seppe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *