logo Casalina

Blue Lions Tervuren recruteren voor hun eerste heren- en vrouwenteam

Blue Lions Tervuren recruteren voor hun eerste heren- en vrouwenteam
De Blue Lions recruteren heren én vrouwen!

In oktober 2019 besliste de gemeente Tervuren om in 2020 op de site van De Polygoon een FIH Global Water Hockey Veld aan te leggen voor de Blue Lions Tervuren. Deze oplevering gebeurde eind september 2020. Met de Domo Fastplay grasmat beschikt Blue Lions sindsdien over één van de beste water kunstgrasmatten in het Belgische Hockey. Nu deze basis is gelegd, is het tijd om de eerste vrouwenploeg verder te voorzien van kwaliteit en het eerste herenteam uit de grond te stampen.

De Blue Lions werden opgericht in 2009 en zijn ondertussen gegroeid naar een actief ledenbestand van meer dan 550 leden. Het is een jonge dynamische hockeyclub, actief in de Vlaamse Hockey Liga en op nationaal niveau. De club situeert zich naar ledenaantal in de top dertig op Belgisch niveau en in de top vijftien van de VHL. Meer dan zeventig procent van de leden is afkomstig uit Tervuren. De club telt meer dan dertig teams actief in competitie, zowel outdoor als indoor en in Trim, Ladies & Gents. Eind 2020 verhuisde de hoofdactiviteit van de club van Sportcentrum Diependal in Tervuren, naar sportpark De Polygoon. Deze site van het Ministerie van Defensie werd op 1 januari 2020 door de gemeente Tervuren in concessie genomen en herbergt naast een gloednieuw FIH Global Hockey Waterveld ook de Tennis afdeling van Blue Lions en Golfpark.

Stijn Verschuuren, voorzitter van Blue Lions en hockeymanager beseft dat dit het moment is om het hete ijzer te smeden.

“We denken dat dit het ideale moment is om dit te doen. De organisatie en omkadering van de club draait steeds beter en met de oplevering van het nieuwe veld op onze nieuwe site kunnen we verder werken aan de bovenbouw en volwassenenhockey. Tervuren is daarenboven een hockey hotspot met veel actieve hockeyers die zowel in als buiten Tervuren actief zijn. Het Dames 1 team dat vorig jaar werd opgericht wordt verder uitgebouwd en het nieuwe Heren 1 team moet die ambitie vervolledigen”, geeft Verschuuren aan.

Blue Lions Tervuren Hockey Club roept geïnteresseerde spelers op om zich te melden voor eind mei. Dat moet gebeuren via een mail naar volwassenenhockey@bluelions.be

Meer informatie? Surf naar www.bluelions.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *