logo Casalina

Niels Merckx op zoek naar het positieve in zijn eerste Granfondo van het seizoen

Niels Merckx op zoek naar het positieve in zijn eerste Granfondo van het seizoen
Niels Merckx' eerste vier Granfondo's van het seizoen in beeld

Na enkele maanden van ups en dows van wielrenner Niels Merckx (27) is hij volledig klaar om zijn Granfondoseizoen aan te vatten. Te beginnen met de GF La Bourgogne in Frankrijk komende zaterdag. Verwachtingen zijn er niet aan gebonden, hij bekijkt het als een referentie voor wat daarna volgt.

Voorbije maanden beleefde Merckx met ups en downs.

Ik heb goede trainingsperiodes gehad, met bijvoorbeeld in Mallorca een prima gevoel en hele goede trainingen. Ik had dat graag in een wedstrijd bevestigd gezien, maar tijdens de eerste koers ga ik na vijf kilometer mee onderuit. Onmiddellijk na deze wedstrijd in Budingen werd ik ziek, waardoor ik sindsdien niet meer gekoerst heb. In plaats van met een goede flow, trek ik eerder met een bang hartje naar de start van zaterdag.

Het is een selectief parcours, zoals de meest GF’s, de wind kan wel een bepalende factor zijn alsook dat er een kans op regen is. Afhankelijk van wanneer die zou vallen kan dat ook een rol gaan spelen”, schatte de twintiger van Granfondoteam.be in. “Gezien ik al even niet koerste, probeer ik deze uitdaging als referentie te bekijken en te zien wat er nog beter kan. Zo kan ik beter toeleven naar een drukkere periode.”

Bij de landgenoten verwacht hij iets van de Oost-Vlaming Michiel Minnaert.

“Ik bekijk hem als één van de grote favorieten. Hij heeft vorig jaar de Schleck Granfondo gewonnen en hij rijdt heel sterk bergop.”

Merckx gedijt bij het Granfondoteam.be maar heeft een persoonlijk partnership met fietsmerk Canyon.

“Het opzet van de ploeg is: Samen. Granfondo. Beleven. Mensen de kans geven om aan dergelijke wedstrijden deel te nemen en samen toewerken om hun eigen ambitie waar te maken. Het individu is ondergeschikt aan het collectief. Er zijn erbij die gewoon willen meedoen voor de ervaring, of als uitdaging. Renners zoals ikzelf, die voor het hoogst mogelijke resultaat willen gaan, zijn er ook. Het onderlinge respect is groot en het team werkt best professioneel. Ze zorgen voor bevoorrading onderweg etc.. Arne Vandenwijngaert is de bezieler en die regelt alles perfect tot in de puntjes met de leden van het support team”, geeft de Hagelander weer. “Met Canyon heb ik een persoonlijk partnership. Ik zit echt goed in dit team en ben ervan overtuigd dat mijn toekomst in het GF-werk en andere alternatieve dingen ligt. Ik hoop zaterdag een goede wedstrijd te kunnen rijden, om nadien de werkpunten dan mee te nemen richting het blok dat start op 8 mei in Etalle in de provincie Luxemburg.”

Geef een reactie