logo Casalina

Ladies VK Holsbeek promoveren naar eerste provinciale zonder slotspeeldag te spelen

Ladies VK Holsbeek promoveren naar eerste provinciale zonder slotspeeldag te spelen
De kern van de vrouwen van VK Holsbeek anno 2021-2022 in uitzonderlijk rood

VK Holsbeek eindigde onverwacht vroeg met de competitie in tweede provinciale. Tegenstander SK Laar wierp de handdoek in de ring voor de slotmatch, waardoor de blauw-gelen met forfaitcijfers een overwinning verkregen. Hierdoor eindigen ze op een gelijk aantal punten als de concurrentes van OHR Huldenberg de competitie, namelijk met een 58 op 66. VK Holsbeek bestaat in 2022 tachtig jaar en dat gaat niet anoniem voorbij door de titel van de vrouwen.

Trainer Frederic Broos blikt terug over wat was

“We begonnen het seizoen met aanvallend voetbal en dan weet je dat je zelf ook wel eens doelpunten moet incasseren. We zijn beginnen geloven in die titel kort na de winterstop op Tielt-Winge. Vergis je niet, het was allesbehalve perfect. We kregen vier doelpunten te slikken, maar wonnen met 4-6. Vanaf dan bekeken we het match per match. Thuis tegen OHR was het niet top, de zenuwen speelden een rol. Het werd 3-3, gelukkig pakten we een puntje. We zetten na de winterstop een sterke reeks neer en wisten dat het wel eens kon beslist worden op basis van het doelpuntensaldo. We hebben al bij al weinig punten gestolen, ook ondanks het gegeven dat we geen vaste doelvrouw hebben. Dit team speelt al jaren samen, het is leuk om met hen een prijs te pakken. Ze blijven ook naar volgend jaar toe samen en zijn benieuwd wat we volgend seizoen in eerste provinciale zullen meemaken”, wist Broos. De blauw-gelen, die soms in rood aantreden, verloren enkel punten tegen Tielt-Winge 3000 en OHR Huldenberg.

Ze zoeken nog een sparringpartner voor een galabalmatch voor eigen volk deze zaterdagnamiddag 23 april

“Het vrouwenteam is de ploeg die in de hoogste competitie, eerste provinciale, zal spelen voor VK Holsbeek. Dat is mooi. Jammer dat Laar niet komt opdagen. We wilden het bezegelen met een titelmatch. Ons bestuur had vanalles voorzien zoals eten en de kindjes mochten ook mee. We pogen nu nog een galamatch te organiseren, maar een tegenstander vinden is moeilijk daar iedereen dan de slotspeeldag afwerkt. Indien er toch iemand ons partij wil geven, dan mogen ze via frebroos@hotmail.com reageren.”

De juichende meiden van VK Holsbeek in hun gebruikelijke kleuren
De juichende meiden van VK Holsbeek in hun gebruikelijke kleuren

Geef een reactie