logo Casalina

Neoprof Arne Marit leeft ambitieus naar eerste klassieker toe

Neoprof Arne Marit leeft ambitieus naar eerste klassieker toe
Arne Marit op verkenning Foto: Naningo DB

Nog maar pas prof sinds begin 2021 en nu al zijn eerste klassieker mogen rijden in de vorm van Kuurne-Brussel-Kuurne van komende zondag. Het is weinigen gegeven maar Arne Marit (22) uit Vollezele maakt het mee. De snelle man van Sport Vlaanderen-Baloise durft ondanks een goed gevoel op groepstraining nog niet meteen dromen van een topprestatie, zeker gezien de sterke concurrentie.

“Ik verwacht eigenlijk nog niet te veel. Ik hoop om eerst en vooral goed de overstap te maken omdat dit toch nog steeds maar mijn eerste koers van het seizoen gaat zijn. Als het gevoel goed zit, kunnen we aan een mooie uitslag denken, top twintig zou ik al fantastisch vinden. De voorbereiding had ik graag wat anders gezien met wat meer wedstrijden, maar al bij al kan ik niet klagen. Ik heb gericht kunnen werken richting Kuurne-Brussel-Kuurne, wat me ook wel tijd gaf om de zwakke punten nog wat aan te scherpen. Op ploegtraining heb ik mijn benen al eens goed kunnen testen en ze voelden wel goed aan, ik moest zeker niet onderdoen voor de rest. Nu voel ik me wel klaar voor mijn eerste klassieker.”

De wind en de omloop zullen uiteraard een rol van betekenis spelen.

“De wind stond voorbije dinsdag ook al fel bij momenten. Het zal sowieso al een nerveus wedstrijdverloop zijn met al die wind. De opeenvolging van hellingen vanaf de Kruisberg zal wel bepalend zijn. Met daarna de Hotond, de Côte de Trieu, de Oude Kwaremont én de Kluisberg. Je positie kiezen zal een belangrijk aspect vormen, maar meestal komt er wel een grote groep terug richting Kuurne zeker gezien het vlakkere einde van de koers. In de sprint bestaan er wel kansen om mooie plaats uit de brand te slepen. Ik hoop om nog in de groep te zitten die sprint voor een mooie plaats, aan winst denken is denk ik nog niet onmiddellijk aan de orde. Ik denk vooral dat Deceuninck – Quick-Step weet met sterk blok aan de start staat onder andere met vorige winnaar Asgreen die altijd wel sterk voor de dag komt. Bij Trek-Segafredo is er behalve ex-winnaar Jasper Stuyven ook Mads Pedersen die er volgens mij goed zal zijn. Dan heb je misschien ook nog wel Ethan Hayter van Team Ineos – Grenadiers die ook een rol zal spelen, denk ik”, overschouwt de neoprof de zware concurrentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *