logo Casalina

FC Binkom versterkt zich gericht

FC Binkom versterkt zich gericht
De kern van derdeprovincialer FC Binkom van het voorbije seizoen

Bij derdeprovincialer FC Binkom tellen ze vier vertrekkers en vier nieuwe gezichten, al valt dat bij ééntje relatief te noemen. De ploeg van trainer Xavier Alliet hoopt dit seizoen nog te kunnen trainen met de kern en waar mogelijk mits toelating van de bevoegde instanties nog enkele vriendschappelijke matchen te kunnen regelen.

Doelman Tim Conard wordt vervangen door keeper Arne Coosemans die ze konden strikken bij tweedeprovincialer Tielt-Winge 3000. Saban Dalcoz vertrekt eveneens en ziet aanvallende middenvelder Brent Vanzavelberg zijn plaats innemen in het team, hij komt over van tweedeprovincialer Racing Butsel. Hij maakt dezelfde overgang als zijn ploegmakker en middenvelder Ward Derden. Deze neemt de plaats in van Kiel Geyskens, die stopt met voetballen. Sébastien Spinnoy gaat op zijn beurt korter bij huis spelen in het Waals-Brabantse. Glenn Baldewijns gaat in eigen omgeving in het Diestse spelen. Middenvelder Mon Wera daarentegen sluit terug aan nadat hij het een jaartje rustiger aandeed daar hij een huis aan het bouwen was.

“We verrichtten enkele gerichte transfers om het vertrek van enkele spelers op te vangen, we zijn daar meer dan prima in geslaagd. Al de rest tekende bij. De ploeg stond er voor het voorbije seizoen, getuige de twaalf op vijftien waarmee we tweede stonden”, wist trainer Alliet. “We willen net zoals het voorbije seizoen het doel was bovenaan meedraaien en wie weet promoveren naar tweede provinciale. We willen het alleszins de te kloppen favoriet, Crossing Vissenaken, zo moeilijk mogelijk maken. Wij proberen trouwens dit lopende seizoen nog samen te trainen. Indien er de komende periode nog sprake is van bepaalde versoepelingen met betrekking tot corona zitten er eventueel nog vriendschappelijke matchen in met ploegen uit de buurt”, wist de coach van de groen-zwarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *