logo Casalina

Nederlandsen troef op het jeugdpodium in Attenrode-Wever!

Nederlandsen troef op het jeugdpodium in Attenrode-Wever!
Scarlett Souren wint in Attenrode overduidelijk in de spurt

In Attenrode-Wever bezetten de Nederlandse deelneemsters het volledige podium. Na zestig wedstrijdkilometers verwees Scarlett Souren haar landgenotes Yuli Van Der Molen en Babette Van Der Wolf naar de tweede en derde plaats, Belgisch kampioene Julie Hendrickx overschreed als vierde de streep. Limburgs kampioene Anna Vanderaerden was de snelste nieuwelingen voor Ella Heremans en Jill Ramaekers van het organiserende Glabbeek CT – Maes.

41 deelneemsters kwamen opdagen in een nog ochtendlijk fris Attenrode. De juniores gingen eerst van start en een dertig secondes voor hun eerste doorkomst aan de meet mochten ook de nieuwelinges ook aanvatten. In de eerste wedstrijdhelft kwamen de twee groepen samen. Ondertussen won Souren ook vijf van de tussenspurten om de strijdlust, ze won er zelfs vier op rij.

Met nog vier lussen af te leggen reed het peloton samen, op ongeveer tien secondes volgde een kwintet met daarbij thuisrensters van het Glabbeek CT – Maes Min, Vannuten en Jutta Bellinkx uit Testelt en voorts nog Huybrechts en Szekely. Even bedroeg hun achterstand vijftig seconden op het peloton, maar ze beten terug en knabbelden aan hun achterstand. Ze kwamen op een kleine 25 seconden van het peloton binnen.

Ook Heremans mengde zich af en toe in het strijdgewoel. In de voorlaatste lus waagde de Nederlandse Britt De Grave haar kans, ze versnelde maar werd enkele kilometers later ingehaald. Het draaide uit op een spurt en Souren begon als eerste, ze had duidelijk nog genoeg energie in de benen om te zegevieren. Ze had net een halve fiets voor op tweede Van Der Molen. Bij de nieuwelingen werd de top vijf uitgemaakt door Vanderaerden, Heremans, Ramaekers, Vlyminck en Corvers. Eerstejaars Lore De Schepper uit Bonheiden had daartoe ook kunnen behoren, maar haar ketting viel eraf in de slotronde. Dikke pluim voor de organisatie van de wedstrijd door het Glabbeek – CT Maes!

Het nieuwelingenpodium met centraal winnares Vanderaerden, tweede Heremans (l) en derde Ramaekers
Het nieuwelingenpodium met centraal winnares Vanderaerden, tweede Heremans (l) en derde Ramaekers

Geef een reactie