logo Casalina

Het Maes CT Glabbeek organiseert dit weekend vijf koersen, volgende week zes!

Het Maes CT Glabbeek organiseert dit weekend vijf koersen, volgende week zes!
Het CT Glabbeek - Maes zet al even in op de vrouwelijke jeugd

Het Maes CT Glabbeek heeft flink wat ervaring in het organiseren van koersen en zal daar dit weekend uiteraard op teren bij het runnen van twee nieuwelingen- en twee juniorenkoersen. Daarbuiten komt de vrouwelijke jeugd ook zondag nog eens aan bod, de week nadien popelen de miniemen en de aspiranten om hun race te rijden.

Zaterdag kwamen de nieuwelingen aan bod in twee wedstrijden. De eerstejaars leggen elf lussen van vijf kilometer af, 55 kilometer in totaal, de tweedejaars twaalf lussen goed voor zestig kilometer met start en aankomst in de Attenrodestraat in Attenrode. Zondag zijn de junioren over twee wedstrijden aan zet, beginnen doen ze dan met de vrouwelijke jeugd waarvoor er ongeveer vijftig rensters zijn ingeschreven.

“We hebben al wat ervaring in het geven van koers, we organiseerden al twee keer de provinciale kampioenschappen tijdrijden over een grote ronde. Dat liep over een hele dag en was geen sinecure”, wist bestuurslid Gunther Stockx. “Ook in Binkom brachten we al uitdagingen voor junioren en nieuwelingen. We organiseren alles waar we als jeugdteam voor staan, dat is onze missie. Bij de vrouwelijke jeugd zondag starten vele meisjes van de ploeg, voor de meesten zal het hun eerste wedstrijd ooit worden. De meesten zijn afkomstig van het Zij aan Zijproject van vorig jaar. Uit onze initiatiedag van dit seizoen puurden we zes nieuwe rensters. De vrouwelijke jeugd zal een apart type race worden. De juniores rijden twaalf rondjes, de nieuwelinges elf. De juniores starten eerst, dertig tellen voor hun eerste doorkomst aan de meet vertrekken op hun beurt de nieuwelinges. Het is de bedoeling dat er elke lus punten worden verdiend en dat we komen tot een soort strijdlustklassement zodat we meer koers te zien krijgen en de achtervolgers zichzelf helemaal geven”, vertelde Stockx die vlakbij de omloop woont.

Volgende week staan de miniemen- en aspirantenkoersen op de agenda in Attenrode, in plaats van een lus van vijf kilometer zullen ze er ééntje van 2,5 kilometer afleggen. “Die races vallen het moeilijkste te organiseren, je zit ook met eigen rennertjes die nog nooit hebben gereden en die het nog niet zo goed weten, hen moet je goed begeleiden”, klonk het bij de organisatie.

Geef een reactie