logo Casalina

Mountainbiker Jarne Vandersteen achtste op EK in Anadia

Mountainbiker Jarne Vandersteen achtste op EK in Anadia
Jarne Vandersteen pakte top tien op het EK
Pepingse mountainbiker Jarne Vandersteen kon in het Portugese Anadia Gisteren het EK gehad een achtste positie uit de brand slepen. De jongeman van het Orbea G-Bikes Mtb Racing Team kon ondanks een stramme rug ergens onverhoopt in de mooie Belgische kleuren top tien halen. 
“Ik ben na een inhaalrace als achtste geëindigd. Ik heb de hele tijd een perfecte race afgelegd en ik heb puur tactisch gereden. De donderdag voordien was ik in de short trackdiscipline met een paar elites en ik ben daar twaalfde geworden. Ik bevond me voortdurend in de kopgroep bij de zes besten, maar er ontstond een valpartij en ik heb toen teveel werk gedaan om het gat terug toe te rijden. Hierdoor bevond ik me in de laatste twee rondes op de rekker van de kopgroep. Op het EK cross country heb ik geen meter op kop gereden ik heb altijd het bord van een ander leeg gegeten en kon zo naar de top tien rijden op een heel snel parcours waar je niet makkelijk voorbij kunt. Gelukkig lag mijn focus volledig op mijn EK, momenteel zit de rug wat vast.”

Landgenoten Lukas Malezsewski uit Everberg en Jente Michels uit De Pinte reden respectievelijk naar positie zestien en negenendertig.

Voor Vandersteen staan komend weekend geen wedstrijden gepland zodat hij vol kan aanzetten in de richting van het BK in Houffalize (21-23/07).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *