logo Casalina

Mecanicien Jarne Castermans vergezelt crossers Baestaens en Soete naar EK in Rosmalen

Mecanicien Jarne Castermans vergezelt crossers Baestaens en Soete naar EK in Rosmalen
Baestaens in gesprek met zijn mecanicien Castermans

Chef mecanique en verzorger Jarne Castermans uit Tremelo vergezelt over een kleine tien dagen de crossers van Team Hens – Containers Maes naar het Europees kampioenschap in het Nederlandse Rosmalen. Het is zijn eerste EK ooit in de materiaalzone, het liefst van al ziet hij zijn renners; dorpsgenoot Vincent Baestaens en Kempenaar Daan Soete, naar top tien of misschien zelfs beter rijden.

Castermans wreef in zijn handjes toen hij het selectienieuws te horen kreeg.

“Ik had hun selecties ergens wel verwacht. Gezien de mooie resultaten en de stijgende conditie van beide renners is dit verdiend in mijn ogen. Normaal is het een parcous dat hun beiden wel moet liggen. Ik ben er zeker van dat ze ook echt gemotiveerd gaan zijn om er iets mooi van te maken! Iets waar wij als omkadering mee ons uiterste best voor gaan doen!”, geeft Castermans mee, die in de zomer ook als wegrenner en mountainbiker actief is voor Team Hens – Containers Maes. “Dat Baestaens en Soete met twee in de top tien belanden, is zeker mogelijk. Dat we met één crosser op het podium zouden staan, dat zou super zijn! Ons ‘klein’ ploegje is stilaan aan het groeien tot een stevige ploeg die meedraait met de top”, wist de twintiger die voor Baestaens’ Nederlandse vriendin Annemarie Worst supportert. Ook de Belgische Suzanne Verhoeven, een collega en een goede vriendin van hem, geniet zijn steun. Hij is werkzaam bij CD Bikes op de Liersesteenweg in Heist-op-den-Berg.

Castermans in actie
Castermans in actie

Uiteraard zal het niet bij supporteren alleen blijven in Rosmalen.

“Het zal sowieso met de mobilhome te doen zijn. Wij moeten alles klaar maken voor de verkenning. Daarna zullen de fietsen op punt worden gezet met de juiste bandenprofielen en bandenspanningen. Ik moet dan naar de start om hun vestje aan te pakken. Tijdens de wedstijd moet ik zien dat al het materiaal klaar staat, indien er gewisseld moet worden. Na de wedstrijd zal ik aan de finish staan met drank en vestjes zodat onze veldrijders niet ziek worden. Uiteindelijk zullen we dan de fietsen kuisen en inpakken voor het vertrek terug naar België.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *