logo Casalina

Peter Heremans (KFC Baal) is voorlopig nog even topschutter in tweede provinciale

Peter Heremans (KFC Baal) is voorlopig nog even topschutter in tweede provinciale
Bij KFC Baal hangt de groep goed aan mekaar

Het provinciale competitievoetbal ligt door het hardnekkige coronavirus al enkele weken achter de rug. In tweede provinciale A kon promovendus KFC Baal een perfect rapport voorleggen, ze sloten af met een spectaculaire thuiszege tegen het sterke FC Averbode-Okselaar.

Eén van de sterke figuren is ervaren krijger Peter Heremans. De spits jaste er tot nu toe al negen binnen op vijf wedstrijden tijd. Hij lijkt nu al een gooi te doen naar de titel van topschutter.

“Daar lig ik helemaal niet wakker van, zo lang ik maar blessurevrij blijf”, opent de flegmatieke doelpuntenmaker. “Voetbal , dai is precies al lang geleden. Voor ons moest het geen onderbreking zijn, maar het is uiteraard nu hoognodig. Het seizoen liep tot nu toe boven verwachting goed, de ambitie is nog steeds om een rustig seizoen te draaien ondanks die perfecte vijftien op vijftien. We hebben zeker kwaliteiten, maar we moeten ook eerlijk zijn en stellen dat het op de juiste momenten ook wat mee zat. Neem de laatste match tegen Averbode. In de eerste helft was dat echt een lastige wedstrijd. In de tweede helft valt dan de rode kaart voor hen en gelijk ook mijn doelpunt op die daaropvolgende vrije trap. Dan krijg je nog een penalty tegen maar die wordt dan tot twee maal toe gestopt, dat geeft natuurlijk een boost”, blikt hij terug op de wedstrijd die nog geen maand geleden werd betwist. “Onze goede resultaten waren en zijn ook het gevolg van de supergoede groepssfeer met mannen zoals Jalco en Alco, dat maakt echt wel het verschil uit.”

Ondertussen werden de trainingen bij KFC Baal stop gezet.

“Ik verwacht niet dat er in 2020 nog voetbal zal zijn, maar er zijn nu natuurlijk andere prioriteiten. Tot dan is het afwachten en in alle veiligheid deze sombere periode doorkomen. Ik ben benieuwd hoe de rest van de competitie er nog zal uitzien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *