logo Casalina

Mauro Van Elsen na drie jaar terug bij YCT Demer en Dijle

Mauro Van Elsen na drie jaar terug bij YCT Demer en Dijle
Mauro Van Elsen rijdt de brug af

Tweedejaarsnieuweling Mauro Van Elsen uit Tremelo verbleef de voorbije drie seizoenen bij de Dijlespurters en beleefde er sportief plezier. Hij keert vanaf begin 2021 terug naar het YCT Demer en Dijle, waar het allemaal voor hem begon.

“Bij de Dijlespurters beleefde hij prima jaren, we kijken daar tevreden op terug. De overgang komt er omdat het makkelijker is om bijvoorbeeld op de weg te trainen voor ons. We moeten bij wijze van spreken de straat oversteken in plaats van helemaal naar Hofstade te rijden. Voor de cyclocross valt het ook veel makkelijker te regelen op deze manier”, opent vader en begeleider Thierry Van Elsen.

Mauro mocht amper een handvol veldritten rijden vooraleer ze van bovenaf alle jeugdwedstrijden aflasten als gevolg van covid 19.

“Ik heb vijf crossen gereden, maar ik moest bijna telkens op de laatste startrijen plaats nemen. Als je dan steeds rond plaats veertig eindigt op zeventig deelnemers, dan moet je toch blij zijn, maar bemoedigend is het niet altijd. Enkel in Kasterlee mocht ik op de vierde rij starten. Ik was er uiteindelijk 27ste op een redelijk zware omloop. Ik train nu momenteel met de hoop om misschien nog enkele crossen te kunnen rijden in het nieuwe jaar, maar dat zal afwachten worden hoe de besmettingen van covid 19 evolueren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *