logo Casalina

Mathijs Paasschens reed finale van de Waalse Pijl aan de leiding

Mathijs Paasschens reed finale van de Waalse Pijl aan de leiding
Mathijs Paasschens aan het werk voor de ploeg Foto: Bingoal - Wallonie-Bruxelles

Nederlandse Heverleenaar Mathijs Paasschens (24) was tijdens de Waalse Pijl onderdeel van de vlucht van de dag. De twintiger van Bingoal-Wallonie Bruxelles moest vooraan afhaken toen Mauri Vansevenant op zeventien kilometer van de meet een aanval plaatste.

Paasschens reed een kleine 160 kilometer in het offensief.

De kopgroep die er vandoor ging en negen minuten bonus pakte, bestond uit Mauri Vansevenant, Aaron Van Poucke, Mathijs Paasschens en de Fransman Marlon Gaillard.

“Voor de koers waren we met drie in de ploeg aangeduid om mee te gaan in de vroege vlucht. Het was dat of het team zo goed mogelijk helpen tijdens deze klassieker. Ik vind dat we in koers goed hebben samengewerkt en dat er bij elke mogelijke ontsnapping iemand van de ploeg mee zat. Uiteindelijk maakte ik dan deel uit van de beslissende vlucht. Ik denk dat we goed als groep behoorlijk samen hebben gewerkt. Misschien jammer dat we niet met zijn vieren voor de tweede keer over de Muur van Hoei raakten. Anders konden we op dat tussenstuk nog wat extra snelheid maken en wie weet nog wat extra voorsprong uitbouwen”, wist de renner die via het Home Solutions – Soenens Cycling Team in het profbestaan terecht kwam.

Op de Côte d’Ereffe moest Paasschens Vansevenant laten gaan.  

“Dat was het moment voor hem om te gaan met zeventien kilometer af te leggen. Je moest elke helling vol nemen om maar een kans te maken om te winnen, dat wist hij ook”, blikt Paasschens terug, finaal druppelde hij moegestreden als 115de binnen. “Het was een speciaal seizoen tot nu toe. Net voor het tweede gedeelte na de coronabreak, ben ik ten val gekomen op training. Ik miste daardoor de start van de competitie een beetje, maar ik ben rustig gebleven en verkeer nu in goede vorm.”

Paasschens start zondag in Luik-Bastenaken-Luik, of hij daar 160 kilometer in het offensief zal trekken, dat moet nog blijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *