logo Casalina

Marathonmountainbiker Joris Massaer mikt op meer actie in 2021

Marathonmountainbiker Joris Massaer mikt op meer actie in 2021
Joris Massaer in de modder Foto: Violette Somme

In 2020 zat Leerbeekse mountainbiker Joris Massaer (38) zeven dagen competitief op de fiets, vier dagen reed hij op de weg en drie dagen betwistte hij een marathon mountainbikerace. Uiteraard mikt hij in 2021 op een veelvoud daarvan. Daarenboven werd zijn Team 8s Mountainbike Team het Team8s by Bodhi MTB-Team, dit nadat ze samen smolten met het Panache MTB Team uit Herselt.

“Sportief gezien was het niet echt een leuk jaar met weinig of geen wedstrijden. Ik heb vele kilometers omdat ik nog altijd heel graag fiets. Ik heb vier keer op de weg gereden en nam aan drie mountainbike marathons deel. Ik was wel op mijn niveau van andere jaren of missschen wel iets beter nog”, blikt hij gevat terug. “Met de fusie tussen beide clubs werd het duidelijk dat we enkel nog zullen uitkomen op de marathonafstand, gezien zijn ook renners hebben die allemaal enkel op de marathon actief zijn. Zo hebben we meer renners aan de start. Het is afwachten wat er zal doorgaan qua wedstrijden. In Spanje en Portugal zijn er ondertussen al enkele afgelast.”

In België zou de focus op voornamelijk op het Belgisch kampioenschap en de meerdaagse BeMC in La Roche liggen, ook de Bams zijn dat.

“Het BK en de BeMC zijn de voornaamste doelen, samen met de wedstrijden van de Bams (Belgian Ardennes Marathon Series). De eerste uitdaging zou bestaan uit een beachrace eind februari in Bredene. Ik vrees dat ook deze niet zal kunnen doorgaan. Voorlopig blijft de fysieke actie dus beperkt tot trainen, de trainingsarbeid is zowat gelijk aan andere jaren. De intensiteit is wat lager, er werd vooral veel basis op de weg gelegd. Ik fiets om te trainen vooral op de weg, in modder trainen doe ik bijna nooit. Om daarin te koersen, dat is geen probleem, maar ik rijd het liefst van al in droge omstandigheden en dat in de richting van de Vlaamse Ardennen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *