logo Casalina

In 2021 wil Gunther Bernar een tweede poging wagen voor de Frysman

In 2021 wil Gunther Bernar een tweede poging wagen voor de Frysman
Gunther Bernar in zijn nieuwe competitie-outfit

Aarschotse triatleet Gunther Bernar zag 2020 in het water vallen door een liesbreuk, corona en een slechte timing. In 2021 wil hij in Friesland, het clubkampioenschap van Ramsels Triathlon Team, zijn thuisrace, de Hageland Power Triathlon én de Hel van Kasterlee van volgende winter.

“In 2020 trainde ik hard voor de volledige triatlon, de Frysman, begin juli. Omwille van corona werd dit afgelast. Vervolgens richtte ik mij op een 1/3 wedstrijd in Viersel. Door slechte timing, een blessure in de lies, vakantieplannen… hd ik weinig motivatie om hier volop voor te trainen. In september werd ik dan eindelijk geopereerd aan een liesbreuk. Hierdoor heeft het sporten even moeten wijken. Ik hoopte nog op een deelname aan de Hel van Kasterlee, maar ik had hier hoogstwaarschijnlijk niet klaar voor geweest na die operatie. Deze wedstrijd werd dan afgelast”, blikt de dertiger uit het Aarschotse terug.

In 2021 start Bernar met een duowedstrijd in de Grand Raid Nisramont (28/03).

“Deze grand raid is een duowedstrijd met daarin kajakken, mountainbiken, trial run, mountainbiken, run and bike. Ik leg dit samen met een nieuwe aanwinst van ons Ramsels Triatlon Team, de gedreven Sven Van Otten uit Herselt, af. Vervolgens staat het clubkampioenschap van het Ramsels Triathlon Team in juni, op de agenda. Hier hoop ik uiteraard om als winnaar uit de bus te komen. Ik mik ook opnieuw op de volledige triatlonwedstrijd in Friesland, begin juli. In juli probeer ik ook zeker aanwezig te zijn in Aarschot, voor de 1/3 afstand. Hopelijk kan ik het jaar dan (eindelijk) afsluiten met een deelname aan de Hel van Kasterlee.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *