logo Casalina

Lander Loockx maakte aanspraak op top tien in Essen

Lander Loockx maakte aanspraak op top tien in Essen
Loockx in de weer in het zand Foto: Yefrifotos

De Ethiascross in Essen bracht bemoedigende prestaties met zich mee voor de Vlaams-Brabanders, toch was de factor pech ook een rode draad doorheen deze veldritnamiddag. Dat bewezen beloften Thibau Nys en Len Dejonghe, beiden reden twee keer lek. Lander Loockx uit Bertem streed lang voor top tien, uiteindelijk was de dertiende plaats de zijne.

Wilselse belofte Len Dejonghe reed een meer dan degelijke cross, maar dat zag hij niet vertaald in een degelijk resultaat. De jongeman van Group Hens – Maes Containers reed twee keer lek en werd afgevlagd als 33ste. Het lek rijden gebeurde de eerste keer halfweg net na de materiaalzone, de tweede keer gebeurde het zelfs in de materiaalzone. Thuisrenner en ploegmaat van Dejonghe, Tom Meeusen, kreeg nooit het goede ritme te pakken, er zat geen kracht op de benen. Hij bolde binnen als twintigste. Bertemnaar Lander Loockx streed tot de finish mee voor top tien maar moest tevreden zijn met de dertiende plaats.

“Sinds de Superprestige in Asper-Gavere heb ik een kleine tien dagen meer dan degelijk getraind. We reden in de groep tussen voor de plaatsen tussen de negende en de veertiende. Ik heb drie ronden voor het einde iets te veel op kop gereden, waardoor anderen konden profiteren. Daardoor kwam ik in de ultieme slotfase net wat te kort in de strijd voor top tien. Ik zat uiteindelijk maar amper negen seconden achter de negende, die verschillen waren niet groot. Het kwam op wat details aan op het einde. Ik hoopte de afwezigheid van Vincent Baestaens in ons team in deze cross wat op te vangen. Daarvoor zijn er ploegmaats en hopelijk is hij snel terug van de partij”, reageerde Loockx die mooi in beeld kwam.

De Leuvense troepen van Group Hens – Maes Containers komen woensdag in de veldrit van Herentals in actie met thuisrenner Daan Soete, Tom Meeusen, Lander Loockx en Len Dejonghe.

“Ik start woensdag ook in Herentals, maar ik vrees dat top tien er moeilijk zal worden daar er sprake zal zijn van een kwalitatief sterker deelnemersveld”, wist de student die in zijn derde jaar voedings- en dieetkunde zit aan het UC Leuven-Limburg.

Thibau Nys uit Baal had zoals vaak een prima start en schoof meer dan degelijk op. Op het moment dat hij zich bij de twintig besten kon nestelen, nekte een lekke band zijn ambities. Na deze pechsessie kon hij aansluiten bij ploegmaat bij de Telenet-Baloise Lions, Ward Huybs. Nys ging andermaal vol voor top twintig, maar alweer werden zijn kansen gefnuikt door een lekke tube. Uiteindelijk bracht het hem een vijfentwintigste stek op. Ook hij start in de X2O Badkamers Trofee in Herentals.

Kumtichse belofte Kiona Crabbé had ook flink wat inhaalwerk voor de boeg en besloot als 28ste haar wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *