logo Casalina

Veldrijdster Julie Roelandts voorlopig competitieloos

Veldrijdster Julie Roelandts voorlopig competitieloos
Julie Roelandts in haar vertrouwde habitat

In 2020 beleefde juniore in het veld, Julie Roelandts (17) uit Mollem, niet de winter die ze verwachtte. Ze brak in september haar pols op training en kon pas in november terug aanpikken op training, op dat moment waren er geen wedstrijden. Als klap op de vuurpijl is er vanaf 2021 geen plaats meer voor haar bij het Lotto-Soudal waarbij ze al zeven seizoenen actief was.

“Door een reorganisatie binnen het team is er geen plaats meer voor junioren. Ik ben voorlopig van plan om vanaf 2021 individueel te beginnen rijden, ik zie wel wat er op mij afkomt”, aldus de tiener die zichzelf in de jeugdreeksen meerdere titels gaande van Belgische tot provinciale toeëigende.

“Momenteel kan en mag ik enkel trainen in het veld, dit in de hoop dat er nog een cross komt dit seizoen. De doelen in 2021 zijn om een goed wegseizoen af te werken met het oog op het veldrijden. Door een polsbreuk begin september heb ik jammer genoeg geen enkele cross kunnen rijden voorbije winter. Ik was gevallen op crosstraining in Oostende, dat was op een training met de wielerbond. De revalidatie verliep gelukkig redelijk goed, ik heb achteraf met een kinesist gewerkt. Ik kon terug volop trainen begin november. Ik hoop in ieder geval dat er nog cross komt, ik keek onder andere uit naar het Belgisch kampioenschap. Zeker na de ribbreuk van vorig seizoen, in november opgelopen, had ik toch op iets anders gehoopt dit jaar. Natuurlijk had ik veel liever nu zelf in het veld gereden in plaats van alles op televisie te bekijken.”

Julie heeft de wielergenen overigens van geen vreemden, ze is het nichtje van de onlangs gestopte prof Jürgen Roelandts.

Één gedachte over “Veldrijdster Julie Roelandts voorlopig competitieloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *