logo Casalina

Lander Loockx breidt erelijst uit

Lander Loockx breidt erelijst uit
Lander Loockx wint © Copyright 1998–2015 Cycling Media s.r.o. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků a fotografií je bez souhlasu Cycling Media s.r.o, zakázáno. Provozovatelem serveru MTBS.cz je Cycling Media s.r.o, IČ: 28549996, ISSN 1803-5744.

Een uitje naar Tsjechië leverde Bertemse veldrijder Lander Loockx (23) een tweede plaats en een zege op in de plaatselijke Toi Toi Cup. In eerste instantie boekte de prof van Group Hens – Containers Maes de op één na beste positie in Mlada Boleslav, daags nadien in Holé Vrchy was het wel prijs en kon hij voor het eerst dit seizoen juichen.

Hij hoopt dit seizoen beter te doen dan vorig jaar, met deze zege is Loockx al op goede weg.

“Ik maakte vorig jaar een slecht seizoen mee door gezondheidsproblemen in de zomer. Daardoor heb ik de gehoopte stap vooruit niet kunnen zetten. Ik wil deze stap zeker dit seizoen zetten en tot nu toe denk ik wel dat ik sterker ben geworden, maar het seizoen is nog lang. Nu kan je dat nog niet concluderen, maar we zijn op de goede weg.”

In Tsjechië sprokkelde hij flink wat UCI-punten.

“In de eerste cross was ik goed weg. Een lekke band halfweg deed me terrein verliezen. Ik kwam nog vooraan maar de inspanningen die de achtervolging vergden, waren te zwaar geweest. Latere winnaar Boros versnelde in de slotronde. Ik kon niet klagen over die tweede plaats. In Holé Vrchy was het een speciale omloop te vergelijken met de Koppenberg, maar zwaarder. Al in de eerste ronde kon ik wegrijden. Mijn voorsprong ging de hoogte in waardoor ik op het einde des te meer kon genieten van mijn eerste zege van de cyclocrosswinter. Ik kijk heel tevreden terug, zeker als je het deelnemersveld bekijkt, daar zaten sterke bonken tussen”

Gezien deze covid 19-situatie is zijn enige zekerheid zijn volgende wedstrijd, de Ethiascross in Kruibeke van komend weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *