logo Casalina

Spits Dries Meeus scoort er vier in één wedstrijd

Spits Dries Meeus scoort er vier in één wedstrijd
Dries Meeus (bovenste rij in het midden) speelt al jaren bij Bertem-Leefdaal Foto: VC Bertem-Leefdaal

Aanvaller Dries Meeus (19) stond voorbije speeldag paraat om vier doelpunten aan te tekenen voor zijn VC Bertem-Leefdaal B tegen Plenke Werchter. Uiteindelijk wonnen de hemelsblauwen met 5-0 van hun reeksgenoot. De jongeman speelt in de B-ploeg in vierde provinciale C en staat regelmatig met zijn twee broers medespits Stijn en middenvelder Wout.

Dries begon op zijn achtste te voetballen bij Drieslinter, kort nadien verhuisde hij naar Leefdaal waar hij bij zijn huidige ploeg terecht kwam. Na een diaspora van drie seizoenen naar HO Bierbeek, speelt hij al zijn tweede jaargang bij de blauwen.

Deze vier treffers waren zijn eerste maar niet de laatste van het seizoen.

“Behalve een voorzet van broer Wout die ik met een volley aannam en die zo in doel verdween, zaten er niet echt pareltjes tussen. Het voornaamste was de zege tegen Plenke en dat gebeurde. We trekken volgend weekend naar Wijgmaal B, indien er niet al te veel van hun beloften meedoen moeten we die wel aankunnen”, vertelt de spits op dreef. “We werden vorig jaar vierde, nu zouden we graag meedoen voor minstens top drie. Dat we nu een negen op negen pakken, helpt wel om die ambities te onderstrepen. Thuis zijn we voetballend heel sterk op ons “kleine” kunstgrasveld en kunnen weinigen ons aan. Voorts is het leuk om met broers Wout en Stijn samen te spelen, we voelen elkaar goed aan wat in het voordeel van het team speelt. We kennen de rest van de ploeg al goed gezien we er al even spelen. We hebben een jong geheel en bovenal een hechte groep met een prima trainer in de persoon van Davy Luts. Zelf hoop ik na verloop van tijd een kans te krijgen bij de A-ploeg, ik ben tevreden dat ik nu al één keer per week met hen kan meetrainen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *