logo Casalina

Jetze Van Campenhout verteert overgang goed

Jetze Van Campenhout verteert overgang goed
Foto met dank aan Marnick Vankevelaer

Eerstejaarsbelofte Jetze Van Campenhout uit Kapelle-op-den-Bos begon met brio aan het seizoen in een nieuwe reeks. Tussen de grote jongens knokte hij voor wat hij waard was en finishte hij als vierde in de B-cross van Herentals. Toch had het zelfs meer kunnen zijn voor de tiener van Group Hens – Maes Containers, materiaalpech remde deze mogelijkheden af.

Van Campenhout kende geen geluk bij de loting voor de startplaatsen.

“Als derde laatste werd ik afgeroepen in Herentals, dat was een tegenvaller. Ik wist dat er met andere woorden een pittige opdracht aankwam om op dit snelle en heel technische parcours posities goed te maken. Gelukkig kon ik me in de loop van de openingsronde al positioneren bij de beste twintig. Ik haalde ronde na ronde concurrenten in en kreeg zo een mogelijke podiumplaats in het vizier. Ik was onderweg naar de twee koplopers, Huybs en Geysels, in het gezelschap van latere winnaar Joran Wyseure. We naderden maar net dan moest ik afhaken met zadelproblemen. Nadat ik van fiets wisselde, kon ik nog de hand reiken naar de vierde stek. Ik heb vier lussen alles moeten geven om die vierde plaats, ik ben opgetogen dat ik slaagde in mijn opzet.” Jens Clynhens uit Haacht reed trouwens ook een mooie wedstrijd en werd er vijfde.

Van Campenhout start komende week in de cross in Vorselaar, die meetelt als Antwerps provinciaal kampioenschap. Misschien trekt hij naar de Rapencross in Lokeren, de veldrit in Kasterlee is wel een certitude.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *