logo Casalina

Jelle Camps dertiende in Antwerpse Scheldecross

Jelle Camps dertiende in Antwerpse Scheldecross
Jelle Camps reed een mooie cross in Antwerpen

Tussen de doorwinterde profs op de Antwerpse Scheldecross lag er een dertiende plaats te wachten op laatstejaarsbelofte Jelle Camps (21). De technisch begaafde crosser uit Boortmeerbeek bracht een indrukwekkende inhaalrace tot een einde op een dertiende plaats op het strand van Sint-Anneke.

“De voorbije weken gingen me mentaal wat moeilijk af door verschillende redenen. Ik vond het goede gevoel niet op de wedstrijden en de uitslagen vielen niet mee. Als wist ik dat de vorm echt goed was. Op de Scheldecross in Antwerpen vond ik echt een parcours op mijn maat en had ik opnieuw terug de motivatie die nodig was om een goede uitslag te rijden. Ik startte behoorlijk en kon onmiddellijk wat plaaten opschuiven. Ik maakte heel weinig fouten en het zand lag mij uiteraard natuurlijk heel goed. Ik kon van groepje naar groepje rijden en dit tot positie dertien. De laatste twee ronden leek plaats elf nog even mogelijk, maar dan was het beste er af. Ik was na afloop enorm opgelucht met de prestatie die ik realiseerde en met de plaats die ik behaalde”, verklaarde de twintiger van Pauwels Sauzen – Bingoal die zich in Antwerpen plaatste als tweede belofte.

Camps komt de komende weken minstens nog in actie in de de Superprestige in Heusden-Zolder (26/12), de Sylvestercross in Bredene (30/12), de Grote Prijs Sven Nys in Baal (01/01) en het Belgisch kampioenschap in Meulebeke (10/01).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *