logo Casalina

Group Hens – Maes Containers is Vincent Baestaens even kwijt

Group Hens – Maes Containers is Vincent Baestaens even kwijt
Baestaens kort na zijn val in Gavere Foto: Team Vinnie

Tremelose veldrijder Vincent Baestaens liep in de Superprestige in Gavere een barstje op in de lage rug, aan een lendenwervel om precies te zijn. De pechvogel van Group Hens – Maes Containers ging onderuit tijdens de opwarming en komt de komende tijd niet meer in actie.

“Slecht nieuws uit het ziekenhuis. Na onderzoek blijkt dat Vincent Baestaens een barst te hebben op de L2 van de lendenwervel als gevolg van een zware val tijdens de opwarming van de Telenet-Superprestige in Gavere. De volgende dagen zullen er nog onderzoeken volgen die zijn herstelperiode zullen bepalen. Alvast veel beterschap vanuit het ganse team”, was het eerste bericht van Baestaens’ formatie.

Beneden op het brugje van de omloop ging de prille dertiger kort voor zijn wedstrijd zwaar onderuit. Op het moment dat Baestaens over de matten reed, lag er nog plastic op. Er bevond zich logischerwijs was modder aan zijn banden, zijn voorwiel gleed weg en hij kwam met zijn heup en rug frontaal tegen een boom terecht. Op dat moment hing daar nog geen stootkussen, enkele minuten later ironisch genoeg wel. Ook de plastic was van de matten verdwenen. Een opgetrommelde dokter zei dat Baestaens een kneuzing had opgelopen en stelde hem voor een pijnstiller te nemen en eventueel te starten. Baestaens nam het zekere voor het onzekere en begaf zich naar het Heilig Hart Ziekenhuis in Lier daar werd de barst ontdekt.

De komende tien dagen moet hij zeker platte rust nemen, daarna zou hij zeer rustig mogen beginnen fietsen. Uiteraard is dat rustig fietsen verre van hetzelfde dan door de modder of het zand te klieven. De komende dagen zullen meer duidelijkheid brengen.

Update: na een controle in het ziekenhuis werd duidelijk dat hij bij zijn pijnlijke val ook nog eens een ribbreuk had opgelopen. Wat er ook van is, Baestaens is dubbel gemotiveerd om na deze gedwongen break in prima vorm terug te keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *